Title of a News Article

Öğretmenlere EBA semineri

 Öğretmenlere EBA semineri
banner206

Viranşehir ilçesinde Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta kurulumu yapılan okullardaki öğretmenlere ücretsiz eğitsel materyal temini için kullanılan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) eğitimi verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda verilen seminerin açış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, “Fatih Projesi eğitim açısından son derece önemli bir projedir. Bu nedenle Projenin etkili ve doğru şekilde kullanılabilmesi için bu tarz seminer ve kurslar hayati önem taşımaktadır. Milli Eğitim olarak öğretmenlerimizi eğitmek ve her türlü desteği vermek için uygun ortamların sağlanması çabasındayız. Bu kurs ve seminerler sayesinde öğrencilerimize daha profesyonel düzeyde materyallerin bulunması, kullanılması ve uygun içeriklerin hazırlanması için rehberlik edip eğitim öğretimi daha işlevsel hale getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Fatih Projesinin eğitimde teknolojiyi kullanma projesi olduğunu dile getiren Proje Eğitmeni İsmail Asar “Siz de biliyorsunuz ki her öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyi farklı olduğundan kimisi çabuk kimisi geç öğrenebilmektedir. Bu nedenle eğitsel materyalleri kullanarak öğrencilerimiz bilgiye daha kolay, daha eğlenceli şekilde ulaşacaktır. Öğrencilere vereceğimiz bu materyaller sayesinde öğrenci istediği kadar tekrar etme şansını bulacak ve böylelikle bilginin daha kalıcı olmasını sağlayabileceğiz” diye konuştu.

Fatih Projesiyle beraber öğretmen ve öğrencilerin ücretsiz bir şekilde eğitsel materyallere ulaşabilmesi için bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı kısa adı EBA denilen bir platform kurduğunu söyleyen Asar, “Bu platformawww.eba.gov.tr sitesinden ulaşabilmekteyiz. EBA platformuyla beraber öğretmenler bütün sınıfların pdf formatındaki ders kitaplarına ve öğretmenin konusuyla ilgili animasyon, video, eğitsel oyun ve görselleri ücretsiz bir şekilde kullanabilecektir. Bu içeriklerle beraber eğitsel diğer yayın kuruluşların materyallerine de EBA şifresiyle ücretsiz bir şekilde ulaşabilmekteyiz. Aynı zamanda kendi yaptığımız materyal, dosya, haber ve dokümanları da site içinde paylaşabiliyoruz. Böylelikle hem materyal temini sağlayacak hem de materyal paylaşımı yaparak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunabileceğiz” diye konuştu.

Seminere İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195