Title of a News Article

Okutan adına ödül verilecek

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği tarafından Şanlıurfa basınının gelişmesine katkıda bulunmak, yerel medya mensuplarının çalışmalarını desteklemek ve yerel basında kaliteyi yükseltmek amacıyla bu yıl “ Gazetecilik Yarışması” gerçekleştirilecektir.

Okutan adına ödül verilecek
banner206
 Şanlıurfa Gazeteciler Derneği’nce düzenlenecek yarışma;  Şanlıurfa'da TRT, Hürriyet ve Doğan Haber Ajansı temsilciliğini yürüten ve Urfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını da yapan, daha sonra İzmir iline yerleşen ve 27.05.2014 günü İzmir ilinde vefat eden Şanlıurfalı Gazeteci Bülent Okutan (1963)   anısına düzenlenmesine karar verilmiştir.

Bu yıl Şanlıurfa Gazeteciler Derneğince düzenlenecek “ Bülent Okutan Gazetecilik Yarışması” na başvurular;  Görsel Haber”, “Radyo Programı “,  Makale-Yorum” , Yerel Haber”,   “Röportaj “ ,Fotoğraf   “TV programı”, “Sayfa düzeni ” ve  “En iyi İnternet haber Sitesi” Olmak üzere (8) dalda yapılacak.

Yarışma, Şanlıurfa il genelinde görev yapan tüm medya mensuplarına açık olup, başvuruların Şanlıurfa Gazeteciler Derneğine 20 Ocak 2014 tarihine kadar katılım formu ile birlikte  eserlerini ve kısa özgeçmişlerini teslim edilmesi gerekiyor.  Gönderilen çalışmalar iade edilmeyecek olup, İstenen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde katılımcı katılmamış sayılacak.

 

KATILIM KOŞULLARI

1 Yarışmaya katılacak eserlerin 01 Ocak - 31 Aralık 2014 tarihleri arasında yayınlanması gereklidir.

2. Her yarışmacı yarışmaya en fazla iki dalda katılabilir.

3.Uluslararası yarışmalar dışında, başka kuruluşların düzenledikleri yarışmalarda ödül almış eserler, bu yarışmalara katılamaz. Bu durum kararının açıklanmasından sonra anlaşılırsa, karar iptal edilir ve ödül geri alınır.

 

 Yarışmalara gazete ve dergilerde  yayınlanan eserleriyle katılanlar:

1- Yarışmacıların, yazılı eserlerinin 2 adet (1 asıl 1 fotokopi)  ve ayrıca haberin yer aldığı sayfa veya sayfaların CD kaydını (pdf, jpeg, tiff).

2-Fotoğraf dalında yarışmaya katılanların, eserlerinin yer aldığı yayından iki adedi ile birlikte, fotoğrafların orijinal baskısını (18x24 ebadında) ve CD (jpeg, tiff) kaydını.

3-Sayfa düzeni dalında yarışmaya katılanların, eserlerini gösteren gazeteden iki (1 asıl 1 fotokopi) adedini ve ayrıca CD kaydını (pdf, jpeg, tiff).

4-Sayfada imzası kullanılmamışsa bu sayfa düzenini kendilerine ait olduğunu onaylayan, gazete yönetiminden alınacak bir belgeyi.

5-İmzasız veya rumuzlu eserlerin yarışmacıya ait olduğunu onaylayan ve eserlerin yayımlandığı gazete ve dergi sorumlusundan alınacak bir belgeyi, başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir.

 Ajans bültenlerinde yer alan eserleriyle yarışmaya katılanlar:

1-Gazete, dergi, radyo ve TV’de yayınlanan eserlerin kendilerine ait olduğunu onaylayan, ajans sorumlu müdüründen alınacak bir belgeyi.

2-Eserin yayınlandığı ajans bülteninin orijinali ile bir adet fotokopisi.

3-Eserler yazılı basında yayınlanmışsa, gazete veya dergilerden iki (1 asıl 1 fotokopi) adedini.

4-Ajanslarda görevli olanlar fotoğraf dalında yarışmaya katılıyorlarsa, fotoğraflardan 18x24 ebadında karta basılı 1 (bir) adedini, ayrıca fotoğrafların yayınlandığı gazete veya derginin 2 (iki) adedini başvuru formuna eklemeleri gerekmektedir.

Yarışmaya radyo ve televizyonlarda yayınlanan eserleriyle katılanlar:

1-Yayınlanan eserlerin CD, DVD formatında (mpeg, avi) görüntü veya ses kaydını.

2-Eser imzasız yayınlanmışsa yayın tarihi, adı, süresi ile bu eserlerin yarışmacıya (kolektif bir yapımsa yarışmacılara) ait olduğunu belirten ve kurumun yetkilisinden alınacak onaylı bir belgeyi.

3- Sarı Basın Kartı olmayan kadrolu ya da kadrosuz yarışmacıların çalıştıkları kurumların birinci dereceden yetkili kişisinden alacakları onaylı belge istenecektir.

 İ.BÜLENT OKUTAN : 1963 Yılında İzmir’de doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Şanlıurfa’da yaptı. Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Viyana Üniversitesi Ekonomi Fakültelerinde Yüksek Öğrenim gördü.

Gazetecilik mesleğine 1986 yılında yerel Hizmet Gazetesinde başladı. Uzun bir süre bu gazetenin Başyazarlığı ve Sorumlu Yazı İşleri  Müdürlüğü görevini yürüttü. Aynı dönem içinde Güneş, Milliyet, Hürriyet Gazeteleri ile TRT’nin Şanlıurfa Temsilciliğini yaptı.

1989 Yılında Anadolu Basın Birliği Şanlıurfa  Şubesi’ni kurarak bu örgütlenmenin başkanlığını yaptı. 1991’de TRT GAP Radyosu’nda bir yıl boyunca haftada bir yayınlanan “GAP’tan Haberler” programının yapımcılığını yürüttü.

1996-2000 Yılları arasında Şanlıurfa’da değişik okullarda öğretmenlik yaptıktan sonra istifa ederek yeni kurulan Doğan Haber Ajansı GAP Büro Şefliğine getirildi. Okutan’ın meslek yaşamı boyunca değişik Basın Kuruluşları tarafından düzenlenen yarışmalarda alınmış birçok ödül aldı. 27.05.2014 günü İzmir ilinde vefat etti.

 

Bu yılki yarışma, İ.Bülent Okutan anısına düzenlenecek

Şanlıurfa Gazeteciler Derneğince yapılan açıklamada; Bu yıl yapılacak Gazetecilik Yarışmasında rahmetli İ.Bülent Okutan’ın adının verilmesinde eşi sayın Ülkü Okutan ile yapılan görüşme sonucunda alınan muvafakatı üzerine yarışmanın Şanlıurfa’nın yetiştirdiği merhum gazeteci İ.Bülent Okutan’ın adının verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195