Title of a News Article

Ölmemek için savaştan kaçtılar ama…

 Ölmemek için savaştan kaçtılar ama…
banner206

Suriye'deki savaştan kaçarak Siverek ilçesine yerleşen Suriyeli ve Kobanili Kürt aileler, “ölmemek için savaştan kaçtıklarını ancak önlem alınmazsa soğuktan donarak öleceklerini” söyledi.

Siverek ilçesinde Ayvanat, Yenişehir mahallelerinde boş dükkânlara sığınarak dükkânların dışını battaniyelerle kapatıp soğuktan korunmaya çalışan Suriyeli mülteciler zor yaşam koşulları yüzünden çocuklarının hastalanmaya başladıklarını belirterek devletten sığınacakları ev talebinde bulundu. 11 kişilik ailesiyle Halep kentinden kaçıp Siverek ilçesindeki boş dükkânlara sığındığını belirten Emine Ahmet (50), yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“11 kişilik aileyiz oğlum gelinim ve torunlarımla birlikte bu dükkâna sığındık çocuklar yalın ayak soğuk olduğu için çabuk hastalanıyor. Devletten kışı geçirebileceğimiz bir yer talep ediyoruz, bize yardım yapılmazsa çocuklarımız bu kışın soğuktan ölecek. Devletten, hayır sahiplerinden kendim için değil çocuklarım için yardım bekliyorum.”

Siverek’te faaliyet gösteren Siverek Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Ökenek de yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Uzmanlar bu yıl kışın zor geçeceğini son 30 yılın en çetin kışı olacağı yönünde vatandaşları uyarıyor. Suriye iç savaşından beridir bu insanlara ulaşmaya çalışıyoruz ancak son olaylarla birlikte sayıları arttı. İlçede 6 bin Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Çocuklar çıplak ve yalın ayak, soğuktan ölümlerin olamaması için devletimiz ve hayırsever vatandaşların önlem alması gerekiyor.”

 

Ülkelerinden gelecek savaş bitti haberini bekliyorlar

Bedenleri başka topraklarda olsa da yürekleri halen ülkelerinde kalmış bazı Suriyeli mülteciler zor koşullara rağmen sığındıkları ve çevresini battaniyelerle kapatmaya çalıştıkları 30 metrekarelik dükkânların önüne kurdukları çanak antenlerle ülkelerindeki gelişmeleri takip edip her gün dua edip ülkelerindeki iç savaşın bir an önce son bulmasını istiyor.

Dükkânlara sığınan Suriyeli mülteciler kaldırıma bir çul serip kaldırımda çaylarını içmeye devam ederken bir gurup Suriyeli çocuk belki hayalini kurdukları evleri küçük kaldırım taşlarıyla yapmaya çalışıyor. Küçük bir Suriyeli kızın annesinin kucağına oturup bozulan saçlarını düzeltmesini istemesi dikkat çekiyor. Suriyeliler sığındıkları dükkânlarda çevrede yaşayan vatandaşların kendilerine yiyecek ve içecek yardımında bulunduğunu bazılarının elektrikli soba getirerek kendilerini donmaktan kurtardıklarına dikkat çekti.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195