Title of a News Article

Ölümcül virüs İstanbul'a ulaştı mı? Bakan Koca konuştu...

Ölümcül virüs İstanbul'a ulaştı mı? Bakan Koca konuştu...
banner206

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de ortaya çıkan koronavirüs ile ilgili açıklama yapıyor.

Koronovirüse karşı Türkiye de alarmda. Havalimanlarında önlemler alındı. Ölümcül virüsün ortaya çıktığı Çin'den gelen tüm yolcular kontrol ediliyor. İstanbul Havalimanı da önlemlerin alındığı kritik noktalardan biri. Çin'den gelen yolcular için kabul noktası oluşturuldu. Yolcular tek tek termal kamera ile kontrol edildikten sonra geçişlerine izin veriliyor.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın koronavirüse karşı alınan tedbirlerle ilgili açıklaması şöyle;

"Havalimanlarında tüm önlemleri aldık"

Tüm dünyanın gündeminde Çin'den yayılan bir virüsün sebep olduğu bir hastalık tablosu var. Daha önce insanlarda görülmemiş alt tip bir virüs. Havalimanları başta olmak üzere tüm hazırlıklarımızı bu süreçte tamamladık.

"Şu ana kadar şüpheli bir vakaya rastlamadık"

Çarşamba gecesinden itibaren Çin'den gelen uçuşlarla ülkemize gelen yolcuların termal kameralarla taramasına başladık. Şu ana kadar şüpheli bir vakaya rastlamadık.

Büyükçekmece'de hastaneye başvuran bir kişi Vuhan'dan geldiği öğrenilince diğer hastalardan izole edildi. Bununla alakalı birli kirliliği oluştu. Hastanın genel durumu iyi olmakla birlikte seyahat öyküsü nedeniyle biz bunu şüpheli vaka olarak kabul ettik. Gözlem altına alındı. Hastanın Çin'den birlikte seyahat ettiği diğer yolcuların hiç birinde herhangi bir bulguya belirtiye rastlanmadı.
Ulusal Sağlık Komisyonu’nun açıklamasına göre, Tibet Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti dışında ülkedeki bütün, özerk bölge, özel idari bölge ve eyalete yayılan koronavirüsten (2019-nCoV) etkilenenlerin sayısı, 177’sinin durumu ağır olmak üzere 853'e yükseldi. Salgın nedeniyle bugüne kadar 26 kişi hayatını kaybetti.

8 binden fazla kişi müşahade altına alındı

Diğer yandan salgından etkilenen kişilerle temasa geçen kişilerden müşahade altına alınanların sayısı 8 bin 420’ye çıkarken, virüs taşıma durumları "şüpheli" olan kişilerin sayısı ise 1072 olarak açıklandı.

Salgın vakası sayısında Hubey eyaleti 444 kişiyle başı çekerken, bunu 32 vaka ile Guangdong, 27 Vaka ile Cıciang eyaletleri takip ediyor. Enfekte sayısı başkent Pekin’de 26, Şanghay’da ise 20 oldu.

Hubey’de karantinaya alınan kent sayısı 13'e çıktı

Vuhan’ın başkenti Hubey’de karantinaya alınan kent sayısı 13'e çıktı. Eyaletteki Vuhan, Huanggang, Icou, Şienning kentleri ile ilçe büyüklüğündeki Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang kentlerinde metro, otobüs ve feribot seferlerinin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Çin'den gelen yolcular termal kameralarla kontrol edildi

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul Havalimanı'na bu ülkeden gelen tarifeli uçakların yolcuları, termal kameralarla kontrolden geçirildi.

Körüklere yanaşan uçaktan inen yolcular, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekiplerince kurulan termal kameralarla detaylı şekilde tarandı. Çin'den gelen yolcuların büyük çoğunluğunun maske taktıkları görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 14.00'te koronavirüs ile ilgili açıklama yapacak.

Kaynak: TRT Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195