Title of a News Article

Ölümlerin nedeni belli oldu

Ölümlerin nedeni belli oldu
banner206

 Şanlıurfa'daki Balıklıgöl Yerleşkesi'nde yaşanan toplu balık ölümlerinin nedeni belirlendi. Balık ölümlerinin son dönemde yaşanan ziyaretçi yoğunluğuna bağlı artış gösteren yemleme nedeniyle gerçekleştiği açıklandı.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci yaptığı açıklamada, Balıklıgöl Yerleşkesi'nin temizliğinin kendi sorumluluk alanında bulunduğunu, balık ölümlerinin belirlenmesinin ise Şanlıurfa Kültür Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) sorumluluğunda olduğunu hatırlattı. Balık ölümleri ile başlayan süreçte ŞURKAV uzmanları ile iletişim halinde olduklarını belirten Ekinci, ölümlerin ise balıkların aşırı yemlenmesinden kaynaklandığını kaydetti. Son dönemlerde yerleşkede aşırı yoğunluk yaşandığını anlatan Ekinci, "Balıklıgöl, Urfamız ve ülkemiz açısından büyük bir değerdir. Bu nedenle de yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yeridir. Bu yoğunlukta ziyaretçilerin attığı yem oranı da çok fazla oluyor. Atılan yemler bazen kontrol dışı yerlerden de gelebiliyor. Aldığımız bilgilere göre en son yapılan incelemede balık ölümlerinin sebebinin fazla yemden olduğu tespit edildi. Fazla yemlemeden dolayı sudaki oksijen miktarı 4 birime kadar düşmüştü. Şuanda, 7.5 oranına çıkartıldı. Artık normale dönmüş durumda" dedi.

Yerleşkede son bir haftadır yemlemenin yasaklandığını söyleyen Ekinci, bir süre daha yemleme yasağının süreceğini vurguladı. Ziyaretçilere yemleme yasağına riayet etmesi konusunda da çağrıda bulunan Ekinci, şöyle devam etti:

"Geldiğinizde yem atmak istersiniz ama balıkların da sıhhatini düşünmek lazım. Yasaklara uymaları konusunda tüm ziyaretçilerden destek bekliyoruz."

Bir günde yüzü aşkın balığın öldüğünü ifade eden Başkan Ekinci, büyük bir tehlikenin erken fark edildiğini kaydetti. Balık ölümlerinin normal seyrine döndüğünü söyleyen Ekinci, "Tehlikeli bir durum vardı, bu tespit edildi. Bu tehlikenin önüne geçildi. Şuanda ciddi bir zarar, durum yok. Ölümler şuan itibariyle durdu, normal seyrinde. Günlük yüz balık ölümü bile olmuştu ama şuanda oldukça düştü ve tehlike olmaktan çıktı" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2014, 20:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
URFA SEVDALISI
URFA SEVDALISI - 10 yıl Önce

balikligölde bu yem sorunu ni̇san ve mayis aylarinda her yil yaşanmaktadir. bu aylarda i̇ç turi̇zmi̇n yoğunluk kazanmasiyla bi̇rli̇kte aşiri yemlenmeye i̇sti̇naden gerçekleşmektedi̇r.

çevre koruma vakfi bu sorunu her yil yaşamakta ve bununla beraber düşen oksi̇jen mi̇ktarini yukari çekerek bu sorunu çözmektedi̇r.

beledi̇ye başkanimiz kale fetheder gi̇bi̇ öyle bi̇r yazmiş ki̇. sanki̇ yilardir. bu sorun vardi da çözüm yolu yeni̇ bulunmuş gi̇bi̇. açikliyorlar.

balikligölün çevre düzeni̇ ve sorunlari çevre koruma vakfi tarafindan düzenli̇ olarak yapildiğini hepi̇mi̇z bi̇li̇yoruz. bi̇r urfali olarak; başkanimizin başka sorunlari çözüm yoluna kavuşturmasini i̇sti̇yoruz.

unutmayin ki̇ balikligöle yillardir gereken özen ve önem veri̇lmektedi̇r. herkes i̇şi̇ni̇ yapsin

SIRADAKİ HABER

banner195