Title of a News Article

Ömür boyu hapis cezası isteniyordu ama...

.

Ömür boyu hapis cezası isteniyordu ama...
banner206
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 22 yıl önce, PKK'lı teröristleri sınırdan geçirdiği ve radyo vericisine yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla hakkında ömürboyu hapis cezası istenen firari Hamit Geçgel'e, avukatının talebi üzerine Şanlıurfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'tutuklanmama güvencesi belgesi' verildi.

1993 yılında Suruç İlçesi'nde oturan Hamit Geçgel, iddiaya göre Suriye'deki PKK kamplarında eğitim almak için kendisiyle temas kuranları yasa dışı yollarla sınırdan geçirdi. Gençel'in ayrıca, Kavistepe Mahallesi'nde bulunan radyo vericisine yönelik silahlı saldırı gerçekleştiren örgüt mensuplarını olay yerine getirerek, yardım ve yataklık yaptığı iddia edildi.

Hamit Gençel hakkında, o dönem Diyarbakır 1 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bunun üzerine Geçgel Irak'a kaçtı. Aradan geçen süre içerisinde DGM'lerin kapatılmasıyla Geçgel'in yargılaması önce Özel Yetkili Mahkemeye ardından Şanlıurfa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı.

AVUKATI 'TUTUKLANMAMA GÜVENCESİ' TALEP ETTİ

Firari Hamit Geçgel'in yargılandığı davanın dün görülen duruşmasında avukatı Bekir Benek, mahkeme heyetinden, müvekkilinin 22 yıldır ailesinden ayrı yaşadığını, tutuklanmama güvencesi verilmesini istedi. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, Geçgel için 'tutuklanmama güvence belgesi' hazırlanmasına karar verdi.

'RAHATLIKLA ÜLKESİNE DÖNEBİLECEK'

Hamiut Geçgel'in avukatı Bekir Benek, müvekkilinin yargılandığı davalardan yıllardır sonuç alınamadığını ve hakkında karar verilemediğini belirterek şöyle dedi:

"Mahkemeye yargılamanın son bulması için talebimizi ilettik. Mahkeme talebimizi yerinde buldu ve belgeyi hazırlama kararı verdi. Şimdi müvekkilim ülkesine dönebilecek. Biz dosyadan beraat edeceğini düşünüyoruz. Çünkü sadece üzerine verilen soyut ifade var. Bu karar yurt dışında bulunanlar için bir umut ışığı oldu. 16 yıllık avukatlık meslek hayatımda ilk kez tutuklanmama güvence belgesini bir müvekkilim açısından aldım. Halen Irak'ta firari durumda olan müvekkilim artık rahatlıkla Türkiye'ye giriş yapabilecek. Zira geldiğinde mahkemece tutuklanmayacağına dair belgesi var."

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 19:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195