Title of a News Article

Önce eğitim!

.

Önce eğitim!
banner206

 Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, belediye ile Sosyal Hizmet Merkezi arasında yapılan protokol ile evlenecek çiftler önce eğitimden geçirilerek sertifika sahibi oluyor, ardından nikahları kıyılıyor.

Harran Belediyesi ile Harran Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) Müdürlüğü geçen yıl evliliğe adım atacak çiftlerin 'evlilik öncesi eğitim' almalarını sağlamak amacıyla resmi nikahta 'evlilik sertifikası' şartını öngören protokol imzaladı. İki kurum arasında gerçekleştirilen protokol gereği, nikah talebiyle gelen çiftler eğitim için Sosyal Hizmet Merkezi'ne yönlendiriliyor. Burada bir gün boyunca; evlilik, aile içi iletişim, psikoloji eğitimine tabi tutulan çiftler, eğitim sonunda sertifika alma hakkını elde ediyor ve böylece nikahlarını kıyabiliyor.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, 1 yıldır süren uygulamanın ilk zamanlarda çiftlerin tepkisine yol açmasına rağmen, zamanla insanların benimsendiğini ifade etti.

İlçede aileye, kadına ve çocuğa yönelik çalışmalar yürüttüklerini ve bilinçli evlilik amacıyla evlilik öncesi eğitim uygulamasını hayata geçirdiklerini anlatan Özyavuz, şöyle dedi:

"Bizler ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Güçlü ve yarınlara güvenle bakabilen bir toplum olma yolunun aileden geçtiğini biliyoruz. Bu nedenle evlenecek olan çiftlerimize hak ve hukukları konusunda uzman eğitimciler tarafından bir günlük seminerlere tabi tutuluyorlar. Buradan aldıkları evlilik sertifikasını belediyeye getirerek, onların resmi nikahlarını kıyıyoruz. İlk başlarda bu uygulamada tepki aldık. Ancak, zamanla insanlar benimsedi ve bunun olumlu tepkisini bugünlerde kadınlar tarafından almaya başladık."

Yaklaşık 1 yıl içerisinde 800 çiftin evlilik sertifikasını aldığını kaydeden Sosyal Hizmet Merkezi'nde görevli uzmanı Eyyüp Tarık Solmaz, "Bu seminere tabi tutulan çiftlere, başta kadına şiddet, küçük yaşta evliliğin zararları, akraba evliliğinin zararları konusunda bilgiler veriyoruz. En önemlisi boşanma aşamasına gelen veya şiddette maruz kalan bir kadının ilk önce kimlere müracaat etmesi konusunda onları aydınlatıyoruz" diye konuştu.

Eğitim seminerine katılan çiftler ise evlilik öncesi edindikleri bilgilerin kendilerini bilinçlendirdiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195