Title of a News Article

Öncel: 2015 Şanlıurfa Devrimi

Toplumsal Barışı Sağlama Derneği Başkanı Dr. Feridun Öncel, 2015 yılının Şanlıurfa’sını anlattı. İşte Dr. Öncel’in kaleme aldığı o yazı;

Öncel: 2015 Şanlıurfa Devrimi
banner206
 Takvim yaprakları hızla azalır. Yıllar geçtikçe baş döndürücü gelişim ve dönüşüm yaşanır. Peki Şanlıurfa bu gelişim ve dönüşümün neresinde?

Yılın son gününde 1 yılın muhasebesini yaparak sizlere pembe bir tablo çizmek isterdim. Sonuçlarıyla sıkıntılarıyla iyi veya kötü bir yılı geride bıraktık. Geçmişe takılıp karamsar olmayalım. Hep birlikte yaşanabilir sorunlarını bilen çözme noktasında kararlı sivil örgütlenme yapısıyla sesini duyurabilen törenin köhne karanlığından bilimin ve İslam’ın ışığıyla aydınlanmış enerjisini kavgaya değil sosyal ve ekonomik problemlerini çözmek için harcayan bir Şanlıurfa dinamizmi oluşturalım. Kalkınmanın ve aydınlanmanın İslam’ı doğru okuyarak ve yaşayarak her alanında bilimi referans alarak eğitim kalitemizi yükseltmekle olur.

Toplumun %50'sinin kadın olduğunu unutmayalım.%50’yi hiçe sayarak sorunlarımızı çözmek mümkün değil. Kadınlarımızın toplumun yarısından ziyade gelişimin en önemli aktörleridir. Onları üretiminden ve eğitimden alıkoyarsak tek kanatlı bir kuş gibi sürekli yerimizde çırpınır durur. Geçmiş yıllar gibi yeni yılda heba olur gider.
İnsanlığın ve İslam’ın reddettiği küçük yaşta iradesi dışında töre diye bir cahillerin mucidi olduğu hayatları karartan intiharlara peşin davetiye çıkarmak bu paslı çivileri çekip atmamız gerekiyor.

Değişimi yaratan insanların kendisidir. Kadercilik olgusuna teslim olup bu kör kuyulardan biran önce çıkıp kendimize olan özgüvenimizi tazeleyip kendi küllerimizden yeniden doğmalıyız.

2015'ten umutluyum.Çünkü yaptığımız çalışmalar neticesinde insanlar etrafını saran köle gibi çağdışı zihniyetleri yıkmak bilimle aydınlanmanın gelişimin ve kalkınmanın tek yolu olduğunun farkına varmışlardır.Toplumu doğru okuyalım kadınlarımıza ve gençlerimize toplumu kazandıralım.Çağdışı alışkanlıkları bırakıp çağdaş fikirlerle gelişime ayak uyduralım.Önün ve geleceğin aydınlık Urfam kaderci değil mücadeleci tabuları yıkmaya kararlı gençlik kabullenen değil sorgulayan gençlik ve kadınlarımız gelişimin lokomotifi olmaya karar verdiler..Kutlu yürüyüş start almıştır.Statüko kaybetmeye mahkumdur…

Geçmişi töreler belirledi, geleceği eğitimli bilimsel donanımlı kadınlarımız ve gençlerimiz belirleyecek. Devriminiz şimdiden kutlu olsun.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195