Title of a News Article

Önen'den mesaj...

.

Önen'den mesaj...
banner206

 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Mareşal ve Gazilik unvanının verilişinin yıldönümü ve Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında, bağımsızlığımızın şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olduğunu, 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşımız dönemleri göz önüne getirilerek içinde bulunduğumuz dönemleri ve gelecek yılları barış ve kardeşlik içersinde sürdürmemiz gerektiğini söyledi.

 

Bizi hiçbir kimse birbirimizden ayıramamalı

Geçmişten ders almamız ve atalarımıza layık birer insan olmamız gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın da dedikleri gibi; bu coğrafyanın ruhunda, bu ülkenin her taşında, her toprağında, adları sanları bilinmeyen milyonlarca gaza erinin, şehidin, gazinin kanı bulunuyor. Tarih boyunca nice savaşlar, nice çatışmalar yaşayan bu coğrafyanın sakinleri olarak bizler, istiklali ve istikbali için her daim teyakkuzda olan bir milletin evlatlarıyız. Dün cephelerdeki savaşlarda istiklal ve istikbaline sahip çıkmış olan aziz milletimiz, bugün de ülkemizin huzuruna kast eden terörle mücadeleye devam ediyor. Bu aziz milletin, 15 Temmuz’daki darbe girişimini canları pahasına engellemesi, kendi iradesine sahip çıkması, gaza bilincinin ne denli önemli olduğunun en önemli göstergesidir. Bu millet gazi millettir. Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Ülkemizin ve milletimizin, bugün bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer alması, aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin eseridir. Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız bu topraklar, maddi bedeller ödenerek değil, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanca mücadeleleri sayesinde kanları-canlarıyla vatanlaşmıştır. Unutulmamalıdır ki, tarihimizin en görkemli medeniyeti Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi gibi gazilerin attığı temeller üzerinde yükselmiştir. Aynı şekilde, Cumhuriyetimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Gazi’ unvanıyla onurlandırılan Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuştur. Bilindiği gibi; 13 Eylül 1921'de kazanılan Sakarya Zaferinin hemen ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’nce Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ ünvanı verilmiş, dolayısıyla her yıl 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ olarak kutlanmaktadır.”

 

Birbirimize destek olalım

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, gazilerimize hayırlı uzun ömürler dilerken, şehitlerimize de Allah’tan rahmet milletimize sabır dileğinde bulunarak her zaman birlik ve beraberlik içersinde hareket etmemiz ve birbirimize destek olmamız gerektiğini belirtti.

 

Gazilerimize sahip çıkmak milli bir vazife olmalı

Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu mukaddes toprakları ilelebet muhafaza etmek gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak, medeniyetimizi daha da ileri seviyelere yükseltmek, şehit yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmak da hepimiz için milli bir vazife olmalıdır. AK Parti Hükümeti olarak, en son 3 Temmuz 2012’de Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen yasayla, Şehit yakınları, Gaziler, Engelliler ve Terör mağdurlarının haklarını yeniden düzenledik. İnşallah, bundan sonra da şehitlerimizin bize emanet olan yakınlarını desteklemeye, gazilerimizin toplumsal hayattaki statülerini güçlendirmeye, devletimizin imkânlarıyla onların yanında yer almaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; ‘Birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeyecek, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi elbirliğiyle daha da güçlendireceğiz. Tek vatan, tek millet, tek bayrak olarak birbirimize kenetlenip dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yerimizi alacağız’ inşaallah. Esas amaç, vatanımızın birliği, ülkemizin tekliği, birlik ve beraberlik anlayışının tek vücut olarak taşınmasıdır. Bizi hiçbir kimse birbirimizden ayıramamalıdır. Her zaman kardeşçe, birlik beraberlik içersinde hareket ederek bizi parçalamak, huzurumuzu kaçırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Özellikle 15 Temmuz'da milletimizin demir yumruğu altında ezilen ihanet girişimleri ve aralarında işbirliği yapan bütün terör şebekelerinin hain saldırılarında, bir kere daha gördüğümüz üzere, Türk milletinin her evladı asker, polis, sivil demeden ‘Mevzubahis olan vatan ise, gerisi teferruattır’ anlayışı içinde varlığımız, birliğimiz, kardeşliğimiz, vatanımız, bayrağımız ve özgürlüğümüz uğrunda hiç çekinmeden canını ortaya koymuştur. Canını vatana adayan gazilerimiz, öyle büyük fedakârlıklar gerçekleştirmişlerdir ki onlar için yapılacak hiçbir şey, ortaya koydukları eşsiz hizmetlerin dengi, feda ettikleri şerefli uzuvların bedeli olamaz. Şerefli birer gazi olarak, azim ve kararlılıkla yürüttükleri hayat mücadelesinde onlara sahip çıkmak, onurlu hatıralarını sonsuza kadar yaşatmak, ihtiyaç hissettiklerinde yakınlarında olduğumuzu hissettirmek bizler için yerine getirilecek en yüce hizmet olacaktır. Bu düşüncelerle gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

 

Şehit olan atalarımız yine yan yana yatmaktadır

     Bilindiği gibi; Sakarya Meydan Muhaberesinin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” ünvanı verilmiştir. Dolayısıyla her yıl 19 Eylül, “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. İşte Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere gelinceye kadar kazandığı savaşlarda Kürt-Türk-Arap-Laz-Çerkez-Abaza-Alevi-Sünni ayrımı yapılmaksızın atalarımız omuz omuza cephelerde kahramanca savaşmışlar ve bu vatanı bizlere bırakmışlardır. Savaşlarda bu vatan uğruna canlarını feda ederek şehit olan atalarımız yine yan yana yatmaktadırlar. 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 16:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195