Title of a News Article

Önen, Suriyelileri unutmadı

 Önen, Suriyelileri unutmadı
banner206

AK Parti 23. ve 24. dönem Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, komşu ülke Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı evlerini terk ederek Akçakale’ye yerleşen mazlum Suriyeli misafirleri unutmadı.

Türkiye’nin tanınmış büyük Kuyumcularından Atasay Kuyumculuk sahibi adına kurulmuş olan Atasay Kamer Vakfı ile 23. ve 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Başkan Yardımcısı Emin Önen, mübarek Ramazan ayında ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli aileleri unutmadı. Atasay Kamer ve Emin Önen, içersinde pirinç, nohut, mercimek, fasulye, zeytin, salça, bulgur, makarna, irmik ve ay çiçek yağı bulunan gıda kolisini yerli ve Suriyeli 2 bin aileye ulaştırarak dualarını aldı.

Hemen her yıl binlerce fakir aileye mübarek Ramazan ayında gıda yardımında bulunan Atasay Kamer Vakfı ve 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, bu yıl da fakir aileleri unutmadı ve ayrıca 2 bin Suriyeli mülteci aileye de gıda yardımında bulundu.

Gönderilen gıda kolileri Şanlıurfa merkez ve Akçakale ilçesi ile bazı köylere kadar ulaştırıldı. Merkez ilçeler ve köylerde (Mahallelerde) Suriyelilere Yardım Platformu ekiplerinin yardımlarıyla Akçakale ilçesinde ise, yardım kolileri Akçakale Belediyesi ekiplerinin yardımıyla tespit edilen yardıma muhtaç ailelere kapı kapı dolaşılarak teslim edildi.

 

Başkan Ayhan’a ve Suriye’ye Yardım Platformuna teşekkür

Mübarek Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yılda Şanlıurfa’daki fakir aileleri ve iç savaş nedeniyle Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeli aileleri sevindirmeyi düşündüklerini belirten Emin Önen, “Atasay Kamer Vakfı olarak her yıl binlerce aileyi sevindiriyor, mağdur ailelere destek olunuyor. Bu yılda ülkelerindeki iç savaş nedeniyle ilimize sığınan Suriyeli aileleri de unutmadık ve onların acılarını, yoksulluklarını bir nebze de olsa unutturmak istedik. Büyüklerimiz, -Mal, gurbette vatandır. Fakirlik vatanda gurbettir. Bir kimse fakirse, nerede olursa olsun gariptir- buyuruyor. Bizde ülkemizde garip olan Suriyeli mültecilere elimizden geldiğince gıda yardımında bulunmaya çalıştık. İnşaallah faydamız olmuştur. Allahu Teâlâ hiç kimseyi yurdundan, yuvasından, çoluk çocuğundan etmesin. Biz; Kürt-Türkmen-Arap ayrımı yapmadan ilimize sığınan kardeşlerimizi sevindirebilmek için çam sakızı çoban armağanı misali elimizden geleni esirgememeye çalışıyoruz. Bu arada, Akçakale ilçemizde yardım kolilerinin dağıtımında arkadaşlarımıza yardımcı olan Akçakale Belediye Başkanı Ecz. Abdülhakim Ayhan’a ve ekibine, Suriyelilere Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve ekibine, Mahalle-Köy Temsilcilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Atasay ve Önen’e dua

Akçakale ilçesindeki Suriyelilere de gıda yardımında bulundukları için memnunluk duyduğunu belirten Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Belediye Başkanı Ecz. Abdülhakim Ayhan, “Öncelikle bu mübarek Ramazan ayında ilçemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi unutmayarak gıda yardımında bulunan Atasay Kamer Vakfı ve Milletvekilimiz Emin Önen’e candan teşekkür ediyorum. Arap-Kürt-Türkmen ayrımı da yapmadıkları için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu mübarek günlerde Suriyeli kardeşlerimizin yaralarına azda olsa merhem olmaya çalıştılar. Bizlerde elimizden geldiğince sığınmacı kardeşlerimize yardımcı oluyoruz zaten. Biz sadece sınır kapımızı değil, evlerimizin de kapılarını açtık, hatta gönlümüzü onlara açtık. Allah onların da yardımcıları olsun. Bu mübarek günler hürmetine inşaallah bir an evvel yurtlarına dönerler” diye konuştu.

 

Suriyeli mülteciler arasında ayrım yapılmasın

Başkan Ayhan, ensar görevini üstlenen herkesin muhacir olarak sadece Kürtleri değil, Arapları da, Türkmenleri de görmelerini arzuladıklarını, onlar arasında hiçbir ayrım yapılmasının doğru olmadığını, hepsine de eşit şekilde yardımcı olunmasını arzuladıklarını belirtti.

 

Suriyeliler dua ediyor, dua bekliyorlar

Suriyeli mülteciler de, yardım kolilerini gönderenlere, dağıtanlara, vesile olanlara, Şanlıurfalılara ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ettiklerini belirterek, “Bizler sizlere her an dua ediyoruz. Bize kapılarınızı açtınız, ekmeğinizi paylaştınız. Her zaman yanımızda oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. Türkiye olmasa bizler şimdi ölmüş olacaktık. Sizler de bizlere dua edin ki; bir an evvel ülkemizdeki bu iç savaş bitsin, evimize, yurdumuza dönelim. Gerçi oturacak bir evimiz, yiyecek bir parça ekmeğimiz kalmamıştır ama vatanımıza dönelim yeter” dediler.

 

Yardım Platformundan hayırseverlere teşekkür

Suriyelilere Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ise, kamplar dışında Şanlıurfa il merkezinde ve köylerinde evlerde yaşayan 80 bin Suriyeli aile bulunduğunu, bunların en az 60 bininin yardıma muhtaç olduğunu belirterek, “Bizler sınır dışına bile yardım ulaştırıyoruz. Bu arada yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere candan teşekkür ediyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195