Title of a News Article

Önen’den Kadir Gecesi mesajı

 Önen’den Kadir Gecesi mesajı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Kadir Gecesi nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Önen mesajında, bu mübarek gece hürmetine İslam ülkelerindeki zulümlerin, akan kanların durması dileğinde bulundu.

Bu gece mutlaka dua edelim

Kadir Gecesini ibadetle geçirerek İslam dünyasında ve özellikle bu günlerde Ceylanpınar sınırımızda, komşu ülke Suriye’de, Irak’ta ve Filistin’de bu mübarek Ramazan ayında bile durmayan çatışmaların, öldürmelerin sona ermesi, akan kanların durması için mutlaka dua edilmesi ricasında bulunan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda vardır. Kadir gecesinde ve gündüzünde çok ibadet etmeli, çünkü gündüzünde yapılan ibadete de gece yapılmış gibi sevab verilir. Bu gecenin, Ramazan-ı Şerifte olduğu kesindir. Bunu Allahü Teâlâ bu ayda saklamıştır ve her sene değişir. Kuvvetli ihtimâl, 20’sinden sonradır. Saklamasından maksat da, sadece o gece değil, bütün ay ibadet edilmesi içindir. Bu gece şöyle dua etmeli; ‘Yâ Rabbî, sen bizi şeytan şerrinden, düşman şerrinden ve nefs-i emmaremiz şerrinden muhafaza eyle, evlerimize iyilik ver, helâl ve hayırlı rızklar ihsan eyle. Hastalarımıza şifa, dertli olanlarımıza deva, borçlularımıza eda ihsan eyle. Bizi Cuma gününün ve Kadir gecesinin şefaatine, bereketine nâil eyle. Cuma günü ve Kadir gecesi hürmetine günahlarımızı affet, Cennette de Cemalinle müşerref eyle, kusurlarımızı affet.’ Resulullah Efendimiz de, Kadir Gecesinde, ‘Allahümme inneke afüvvün kerîmün tühıbbül afve fa’fü annî’ duasını da çok okurdu. ‘Yâ Rabbî, sen affedicisin, kerîmsin, affı seversin, beni de affet’ demektir. Ayrıca; komşumuz Suriye’de uzun süreden beri devam eden ve insanların yuvalarının yıkılmasına, yetim ve öksüz kalmalarına sebep olan iç savaşın bir an evvel durması, özellikle son 2 – 3 gündür Ceylanpınar sınırımızda meydana gelen çatışmaların durması için bol dua edelim. Çözüm süreciyle duran çatışmaların, şehit cenazelerinin gelmesi, insanlarımızın öldürülmeleri olaylarının yeniden başlamaması için dua edelim. Allah ümmeti Muhammed’i zalimlerin şerrinden muhafaza eylesin. Birliğimizi, dirliğimizi bozdurmasın” diyerek bu mübarek gece hürmetine İslam ülkelerindeki zulümlerin, akan kanların durması dileğinde bulundu.  

Bu geceyi en iyi şekilde ihya edelim

     Son 2 günde Şanlıurfa Ceylanpınar sınırında şehit düşen 3 askerimizin ailelerine de sabır ve baş sağlığı dileğinde bulunan Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Şehitlerimize Allah’dan rahmet, ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize sabır diliyorum. Şu ana kadar yapılan yanlışların, zulümlerin, akan kanların durması, birlik ve beraberlik içersinde huzurlu bir yaşam sürmemiz için dua edilmesinde fayda vardı. Bu geceyi en iyi şekilde ihya edelim. Bu gece Kadir Suresi ve Kur’an-ı Kerim de okumalı. ‘Kadir Gecesine rastlamış olan bir geceyi ihya eden, Kadir Gecesini ihya etmiş gibi sevab kazanır’ Hadis-i Şerifini düşünerek, sık sık vaki olan 27. gece ihya edilirse, o gece Kadir gecesi olmasa bile, büyük sevaba kavuşulur. Onun için İslam aleminin huzur ve refahı, birliğimizin ve dirliğimizin bozulmaması, iç ve dış düşmanlarımızın ıslah olması için bol bol dua edilmeli” diyerek Şanlıurfalıların ve bütün İslam aleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ettiğini belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142