Title of a News Article

Önen'den sağduyu çağrısı

 Önen'den sağduyu çağrısı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili yazılı bir açıklama ile sağduyu çağrısı yaptı. Önen, “Gezi olayları” misali yeni bir oyunla, İŞID’e müdahale adı altında Türkiye’yi de karıştırmak istediklerini, bazı gurupların sokakları savaş alanına çevirerek devlet ve millet malına zarar verildiğini, milletimizin ve özellikle gençlerimizin oyuna gelmemesi gerektiğini söyledi.

 

Sağduyulu olalım

Yanı başımızdaki Suriye’de inanlık onur ve haysiyetini etkileyen, binlerce insanı yerinden ve yurdundan eden olaylardan dolayı siyasi sınırların bizi çok fazla sınırlamadığını belirten AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, “Suriye’de olayların başladığı andan itibaren ülke genelinde en fazla Şanlıurfalılar olarak Arap ve kürt kardeşlerimize biz kucak açtık. Onların her türlü yardımlarını koştuk. AGİT PA Başkan ve Vekillerini de getirip Akçakale ve Harran’ı gezdirdim. Ben defalarca gezip yerinde incelemelerde bulundum. Son olarak ta Suruç ilçemize giderek Kaymakamımızdan detaylı bilgi aldıktan sonra gelen Kobanili Kürt kardeşlerimizin kaldığı YİBO ve Süleyman Şah Dostluk Parkında incelemelerde bulundum. Suriyeli kardeşlerimizle birebir görüşüp görüşlerini, ihtiyaçlarını sordum. Memnun olup olmadıklarını sorduğumuzda da hep Türkiye’ye bizlere dua ettiklerini gördük. Artık yeter. Gün muhasebe yapma, öz eleştiri yapma, kalbini dinleme ve akan kanı durmaya yönelik sağduyulu yaklaşım sergileme günüdür. Biz, tarihiyle, kültürüyle, milletiyle büyük bir ülkeye yaraşır şekilde sağduyulu ve vakur bir tavır takınarak, Hükümet olarak ülkemizi, Şanlıurfa olarak kapımızı bu misafirlere açtık. Dünyaya, Birleşmiş Milletlere ve gelişmiş ülkelere bir kez daha sesleniyoruz. Ortadoğu’da meydana gelen ve yüzbinlerce insanı ülkesinden başka ülkelere göçe zorlayan gelişmelere sessiz ve sadece izleme pozisyonunda kalmayın. Artık pozisyonlarınızı değiştirerek tüm toplumların kalkınma, güvenlik, çevre ve refah konularında birbirlerine bağımlı oldukları hususunu esas alarak sorunların çözümü noktasında daha aktif bir politika içine girin. Ülkemize sığınan Suriyeli sayısı neredeyse 2 milyonu buldu. Şanlıurfa’mıza son günlerde sadece Suriye Kobani’den gelen Kürt kardeşlerimizin sayısı da 200 bini aşıyor. Biz bu kardeşlerimize nasıl huzurlu bir ortamda yaşama imkanı ve en kısa sürede yurtlarına, evlerine kavuşmalarını sağlarız diye düşünürken birileri de halen devlet mallarına zarar veriyor, çevreyi, araçları yakıp yıkıyor, polisimizi, askerimizi taşlıyor. Yazıktır, günahtır. Dış düşmanlarımızın oyunlarına gelmeyin. İkinci bir Gezi olayı yaşatılmak ve bu vesileyle ülkemizi zora sokmak istiyorlar. Lütfen sağduyulu olalım. Devletimize ve misafirlerimize yardımcı olalım” dedi.

 

İnadına kardeşlik

Şu ana kadar 4 milyar dolardan fazla para harcamamıza karşılık dünya devletlerinin sadece toplam 200 milyon dolar kadar yardımda bulunduğunu hatırlatan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Önen, “Şanlıurfa; Ceddü’l Enbiya Hz. İbrahim’in memleketidir. O İbrahim ki, Allah tarafından Halil yani dost olarak nitelendirilmiştir. Şanlıurfalılar da Hz.İbrahim’in torunları olarak misafirperverliklerini en iyi şekilde gösteriyor ve Suriye’den gelen Arap, Kürt herkese ayrım yapmadan kucağını, evinin kapısını açmış ve elinden geldiğince de yardım ediyor. Hz. İbrahim barışın dostluğun sembolü olduğu gibi, Şanlıurfa da barışın dostluğun, kardeşliğin, kaynaşmanın, birleşmenin ve bütünleşmenin merkezidir. Dinlerin, dillerin, renklerin, zevklerin tüm zenginliği ile kendisi olarak var olduğu hoşgörü ve huzur şehrinde; geçmişin izleri ve zamanın fısıldadığı ihtişamın ipuçları ise hayatın içinde yaşamayı sürdürüyor. Dünya coğrafyasında dini, etnik kökeni, mezhep ayrılığı ve diğer ayrılıkları dile getirmek suretiyle insanları birbirine düşürmeye çalışanlar var. Önyargı, şüphe ve korku nedeniyle ötekileştirmeye ve fitne çıkarmaya çalışanlar var. Bütün bunlara karşı biz inadına kardeşlik diyoruz. Medeniyetlerin kesişim bölgesinde bulunan Türkiye, sosyo-kültürel ve tarihi bağlarla birbirine bağlı toplumların ve devletlerin bulunduğu, stratejik açıdan önemli bir coğrafyada yer almaktadır. Yeni Türkiye medeniyet yolculuğuna bu coğrafyada farklı bir güçle devam ediyor” diye konuştu.

Milletvekili Emin Önen, herkesin üzerine düşeni yapmaya çalıştığı bu günlerde, dış güçlerin oyununa gelerek ortalığı karıştıranlar, ateş alanına çevirenler, devlet ve millet malına zarar verenlerin kimlere hizmet ettiklerini anlayamadıklarını, zira ülkemizde ekmeğimizi yiyip, silahlarını, molotoflarını bizlere doğrulttuklarını ancak sadece huzurumuzu kaçırmaktan öteye gidemeyeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195