Title of a News Article

Onlar da karnelerini aldı

 Onlar da karnelerini aldı
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye’den gelen misafirler için Harran’da kurulan Konteynır kentteki okullarda eğitim gören çocukların karne heyecanına ortak oldu.

Konteynır kentte düzenlenen programa Vali İzzettin Küçük’le birlikte; Afad Başkanı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Afad İl Müdürü Mahmut Sönmez ve çok sayıda Suriyeli katıldı.

Yaklaşık 6 bin 400 öğrencinin eğitim gördüğü okullarda karne heyecanı yaşayan öğrencilere hitap eden Vali İzzettin Küçük, tüm çocuklara bundan sonra hep yüzlerinin gülmesi temennisinde bulundu. Türkiye’de bulunan her Suriyelinin çok kıymetli olduğunu dile getiren Vali İzzettin Küçük: “Sizler bizim misafirimizsiniz ve Allah’ın geçici bir süre için bizlere verdiği değerli bir emanetsiniz. Canınız ve malınız bizim için mukaddestir, evlatlarınız bizim evlatlarımızdır. Evlatlarınızın burada bulunduğu süre içinde sağlıkları ve eğitimleri bizim için en önemli konulardır. Çünkü ister bu ülkede kalın isterse savaş bitince memleketinize dönün; muhakkak bu eğitime ihtiyacınız olacak,özellikle memleketinizin ihtiyacı olacak” şeklinde konuştu.

Diğer katılımcıların da yaptıkları konuşmaların ardından program, Suriyeli öğrencilerin hazırladıkları gösterilerle devam etti. Semah gösterisi, şiir dinletisi, folklor gösterileri ve Suriyeli gençlerin seslendirdiği Arapça rap tarzındaki şarkı programa katılan herkesin büyük beğenisini aldı.

Sergilenen gösterilerin ardındansa konteynır kentte eğitim gören çocuklar adına sınıf birincilerine karneleri, Vali İzzettin Küçük ve beraberindekilerin takdiminin ardından program sona erdi.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195