Title of a News Article

OPERASYON: 45 GÖZALTI

OPERASYON: 45 GÖZALTI
banner206

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, muayeneye gelen kişilerin kimlik numaralarıyla tahlil yapılmış gibi göstererek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) zarara uğrattığı öne sürülen tıp merkezlerine yönelik operasyon düzenledi. Şanlıurfa ve ilçelerindeki tıp merkezleri ile bunların denetimini yapanların bulunduğu illerde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda; aralarında doktorların da bulunduğu 45 şüpheli gözaltına alındı.


SGK, Şanlıurfa ve ilçelerindeki özel tıp merkezlerinin faturalarının yüksek ve bazı hastaların teşhis ile tahlillerinin farklılık gösterdiğini saptayınca durumu savcılığa bildirdi. Savcılığın talimatı ile 5 ay önce Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından tıp merkezlerine yönelik takip ve inceleme başlatıldı. Polisler yaptığı incelemede, muayeneye gelen hastaların kimlik numarası üzerinde yapmadıkları tetkikleri yapılmış gibi göstererek SGK'dan bu işlemlerin bedelini tahsil edip, devleti zarara uğrattıklarını saptadı. Adına işlem yapılan hastalarla da yüz yüze görüşerek yapmadıkları tahlillerin faturalandırıldığını saptayan polisin incelemesinde ayrıca tıp merkezlerinin faturalarının kontrolünü yapan denetmenlerin de bu durumu görmezden geldiklerini saptadı.

Polis ekipleri incelemesini tamamlamasının ardından Şanlıurfa ile ilçelerindeki tıp merkezleri ile daha önce buralarda görev yaparak ayrılanlar ile bu kurumların faturalarını inceleyen denetmenlerin yakalanması için harekete geçti. Savcılık kararıyla Şanlıurfa ve ilçelerinin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Mardin'de düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda aralarında doktor ve sağlık görevlilerinin de bulunduğu 40'ı Şanlıurfa'da 45 kişi gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguya alındı.

DHA

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195