Title of a News Article

Operasyonu sabote edeceklerdi!

Operasyonu sabote edeceklerdi!
banner206
 Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 ve 15 Şubat tarihlerinde ele geçirilen bombaların Süleyman Şah Türbesi’ni tahliye etme operasyonunu sabote etmek için kullanılacağı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, bomba ihbarı alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, şüpheli araç ve şahısları yakın takibe aldı. 14 ve 15 Şubat tarihlerinde Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir evde ve araçta yapılan aramalarda çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi. Bombaların Süleyman Şah Türbesi’ni tahliye etme operasyonunu sabote etmek için kullanılabileceği iddia edildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 14 Şubat tarihinde Suruç'ta bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 1 adet uzaktan kumandalı, kullanıma hazır el yapımı uzaktan kumandalı basınç etkili patlayıcı ve 14 adet fitil ateşlemeli el yapımı bomba ele geçirildi.

İkinci olay ise 15 Şubat tarihinde Suruç'a bağlı Çaykara köyünde yaşandı. Şanlıurfa Emniyeti, bir evde yaptığı aramada çok sayıda el yapımı bomba ele geçirdi. Emniyetin evde yaptığı aramada çok sayıda el yapımı bomba ele geçirildi. Bombaların çakmak gazı ve yangın söndürme tüpü kullanılarak yapıldığı gözlendi.

Bombaların, Süleyman Şah Türbesini tahliye etme operasyonundan yaklaşık 1 hafta önce yakalandığı öğrenilirken bombalar yakalanmadığı takdirde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Süleyman Şah Türbesi'ni tahliye etme operasyonu sabote etmek için kullanılabileceği iddia edildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195