Title of a News Article

Örencikliler, Cumhurbaşkanı’nı bekliyor

.

Örencikliler,  Cumhurbaşkanı’nı bekliyor
banner206

 Haliliye İlçesine bağlı Örencik Mahallesi/Köyü sakinleri, mahallelerinde yaşanan sorunların çözümü için Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya gelişini bekliyor.

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı ve yaklaşık 2 Bin nüfusa sahip olan Örencik Mahallesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine verilen sözlerin yerin getirilemediğinden şikayetçi. Alt ve üst yapı olmak üzere çok sayıda sorunları olduğunu dile getiren Mahalle sakinleri, en büyük sorunlarının da imar konusu olduğunu söyledi. Çevre Bakanlığı tarafından 100 Binlik İmar Planı içerisinde yer alan Dağ eteğindeki Örencik Mahallesi sakinleri, söz verilmesine rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Binlik imar planı uygulanmamasına tepki gösteriyor.

 

“Cumhurbaşkanını bekliyoruz”

Mahalle sakinleri, daha önce siyasetçiler tarafından burada çarpık yapılaşma olmaması için imar alanı yapılacağının sözünü aldıklarını belirterek, aradan geçen uzun süreye rağmen bu sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini söylediler.

AK Parti Genel Merkezinden bu sorunları için arandıklarını fakat Şanlıurfa’daki siyasetçilerin bununla ilgilenmediklerini kaydeden mahalle sakinleri, “Köyümüz konut alanı olduğu için buraya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Binlik imar planı yapılmasını istiyoruz. Bakanımız Faruk Çelik’in önümüzdeki günlerde köyümüze geleceğini düşünüyoruz. Zaten geldiklerinde bu konuyu kendilerine anlatacağız.Bunun yanı sıra 11 Nisan’da da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa’ya gelecek. Biz bu sorunumuzu Cumhurbaşkanımıza da ileteceğiz. Çünkü Şanlıurfa’daki siyasetçilerden sonuç alamıyoruz, bu sorunumuzla Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgileneceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştular.

Mahalle sakinleri, bu sorunlarının çözülmemesi durumunda 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘hayır’ oyu vermeyi düşündüklerini kaydettiler.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 12:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Açılamaz tarım alanı
Açılamaz tarım alanı - 7 yıl Önce

Kim bu Örencik gibi tarım Alanlarını imara açarsa haram olsun

SIRADAKİ HABER

banner195