Title of a News Article

Örencikliler rest çekti!

.

Örencikliler rest çekti!
banner206

Haliliye İlçesine bağlı Örencik Mahallesi/Köyü sakinleri, Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine verilen imar planının yerine getirilmediğini iddia ederek, “Eğer bu verilen söz yerine getirilmezse biz buna tpeki olarak referandumda ‘hayır’ oyu kullanacağız” dediler.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Örencik Mahallesi/Köyü, yetkilileirn kendilerine verilen ‘imar’ sözünü yerine getirmemesinden şikayetçi. Çevre Bakanlığı tarafından 100 Binlik İmar Planı içerisinde yer alan Dağeteğindeki Örencik Mahallesi sakinleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Binlik imar planı yapılmamasına ateş püskürüyor.

 

Kaçar: Artık bu sorunumuzu çözün

Örencik Mahallesi Muhtarı Hamud Kaçar, yaptığı açıklamada, Dağeteği Örencik Köyünün sıkıntısının Büyükşehir Belediye Başkanının buraya 5 Bin’lik imar planını getirmemesinden kaynaklandığını belirterek, “Daha önce Bakanımız Faruk Çelik, eski Valimiz İzzettin Küçük, eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç, buraya ‘5 Binlik imar gelecek’ diye söz verdiler. Çevre Bakanlığının yapmış olduğu 100 Binlik planda burası yeri konut alanı, tarım alanı değil. Köyümüzün konut alanı olduğu için buraya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Binlik imar planı yapılmasını istiyoruz. Bütün sorunlarımızı Bakanımıza, belediye başkanlarına anlatttık bizlere söz verdiler ama bir türlü bu sözlerini yerine getirmediler. Bu sebepten dolayı köyde kavga çıktı; 1 kişi ölüd, 2 kişi yaralandı. Artık yerlerimizin imara konulmasını istiyoruz, yerlerimizi parsellendirinki kendi arsalarımızda çocuklarımıza ev yapalım. İmar gelmediği için burada plansız şekilde evlerimiz yapıyoruz, Örencik Dağeteği de Eyyübiye gibi gecekondulaşmaya sebep vermektedir. Eğer referanduma kadar bu işimiz netleşmezse biz seçimlerde ‘hayır’ oyu vereceğiz” dedi.

Kaçar, bu konuda Bakan Faruk Çelik ve diğer Şanlıurfa Milletvekilleri ile Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’dan destek beklediklerini açıkladı.

Öte yandan yaklaşık 2 Bin nüfusu bulunan Örencik Mahallesinin 1000 seçmeni bulunuyor.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2017, 10:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rantçılar
Rantçılar - 7 yıl Önce

Rant için böyle tarım alanlarına izin verirlerse bin kere haram olsun

Mimar
Mimar - 7 yıl Önce

Bal gibi tarım alanı . Kesinlikle izin verilmemeli

Şanliurfa
Şanliurfa - 7 yıl Önce

Bence vermemeli cunku 50 yil sonra bile urfa oraya yapilasma gelmez. Koylu imara girsin arsamiz 1 iken fiyati 100 olsun zengin olalim diyor. Vermeseniz vermeyin. Boyle sart kosmakla sizler tarafinizi seciyorsunuz.

Salih
Salih - 7 yıl Önce

İşte siz çıkarcı menfatçi insanlarsınız türkiyenin kritik bir dönemden geçti süreçte sizin bunu yapmanız hiç hoş degil bu yaptıgnız insanlık degil şiddetle kınıyorum

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142