Title of a News Article

“Ortak akılla hareket ediyoruz”

 “Ortak akılla hareket ediyoruz”
banner206

Şanlıurfa’da gerçekleştirecek projelerle ilgili ortak akılla hareket eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, 11 Nisan Stadının yeri için gerçekleştirilebilecek projelerle ilgili olarak geçtiğimiz gün Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile taslak projelerin sunulduğu toplantıda bir araya geldi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 11 Nisan taslak Projeleri hakkında istişare ile hareket edilerek, fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Nihat Taş katıldı.

 

“Ortak Akıl ve İstişare ile karar veriyoruz”

Başkan Güvenç, toplantıda yaptığı konuşmada yerel seçimler öncesinde ortak akıl ve istişareyle hareket edeceklerini beyan ettiklerini ve bunu seçimden sonra her konuda uyguladıklarını ifade etti.

Başkan Güvenç, şehrin genel sorunları ve özellikle de 11 Nisan Stadının yerine yapılacak projeyle ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini aldıklarını belirterek, “Sivil Toplum Kuruluşlarımızın temsilcileri ile konuşarak, Eski Sanayi ve 11’Nisan Projesi, diğer Kentsel Dönüşüm Projeleri ve ulaşımla ilgili çok önemli bilgi alışverişinde bulunduk. Taslak projeyi tartıştık, baro başkanımızı da davet ettik, ancak gelemedi.  Bu tür çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

 

“Şanlıurfa’mız bu projelerle şahlanacaktır”

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, şehrin sorunlarıyla ve projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, “Bu projelerin gerçekleşmesi neticesinde Şanlıurfa için çok güzel şeylerin olacağına inanıyorum, İnşallah Şanlıurfa’mız bu projelerle şahlanacaktır” diyerek, “Başkan Güvenç’e bilgi alışverişinde bulunduğumuz için teşekkür ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şefik Bakay ise, “Şehrimizin sorunları ile bilgi alışverişinde bulunarak bu tür toplantıların Şanlıurfa’nın gelişimi için çok daha iyi olacağına inanıyorum” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, 11 Nisan Projesi, ulaşım ve kentsel dönüşüm’le ilgili bilgi alışverişinde bulduklarını belirterek, ortak akıl ve istişarenin çok faydalı geçtiğini söyledi.

 

“Güvenç’in yükü ağır”

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya da projelerle ilgili bir araya geldiklerini ifade ederek, “Başkan Güvenç’in yükü ağır ve Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgili hızlı başlayarak başarılı olacağına inanıyorum” şeklindi konuştu.

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Nihat Taş, bu konular hakkında son kararı Şanlıurfalıların vereceğini ancak ön karar aşamasında bilgi alışverişinde bulunduklarını kaydederek, “Değerli mülklerin Şanlıurfa’ya getirileri hakkında çok duygusal davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizi dinledikleri için Başkan Güvenç’e teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılacak olan projelerle ilgili Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcilerinin görüşlerinin değerlendirildiği toplantıda STK temsilcileri ortak akıl ve kendilerinin görüşlerinin sorulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2014, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195