Title of a News Article

Ortak çağrı yapıldı!

.

Ortak çağrı yapıldı!
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile bölgedeki diğer odaların da üye olduğu Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu, son günlerdeki terör olaylarıyla ilgili açıklama yaparak, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Yaklaşık iki yıl önce bölgenin sosyo-ekonomik kalkınması için birlikte hareket  etmek hedefi ile Gaziantep Ticaret Odası öncülüğünde oluşturulan Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde ülkemizde yaşanan acı olayların kendilerini derinden üzdüğü belirtildi.

Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu üyesi olan Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları ve Gaziantep Ticaret Odası terörün her türlüsünü şiddetle kınarken, “Demokrasinin, özgürlüklerin, yaşam kalitesinin, ekonominin en büyük tehditi olan teröre hep birlikte karşı çıkmak ve yok etmek için  mücedele etmek zorundayız. Bu mücadelede biz sivillere düşen en büyük görev ve sorumluluk ise vatanı bölmek isteyenlere karşı güçlü bir şekilde “birlik ve beraberliğimizi” göstermek olacaktır” denildi.

“Böylesi bir süreçte sağduyulu davranarak, siyasi görüş ayrılıklarımızı da, dil, din-mezhep, ırk  farklılıklarımızı da ayrıştırıcı değil birleştirici unsurlar olarak kabul etmeliyiz” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“ Vatanın birlik ve bütünlüğüne kastetmiş bu hainlere karşı milletçe bir olarak, birlik olarak, tek yürek, tek vücut halinde hareket etmeliyiz.

Bizler bu toprakları, kahramanca mücadele veren atalarımızdan emanet aldık ve bugünlere getirdik. Kurtuluş savaşında Türkü, Kürdü, Lazı, Zazası, Çerkezi ve bunun gibi binlerce yiğidin omuz omuza mücedele ettiği, kanlarıyla suladığı vatan topraklarına daha fazla kan dökülmesin. Bedel ödeyerek sahip olduğumuz güzel yurdumuzda fitneye, fesata, tahrikçilere, provakatörlere geçit vermemeliyiz.

Bize şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cennet vatanımızı, torunlarımıza, şanlı bayrağı göklerde dalgalanmaya devam eder şekilde emanet edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu kutsal emanete sonsuza kadar sahip çıkarak, Türkiyemizi daha güçlü konuma ve daha aydınlık yarınlara birlikte taşıyacağımızı unutmamalıyız. 

Ticaret ve Sanayi Odaları olarak, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına, ve milletimize başsağlığı diler, yüce milletimizi sağduyuya davet ederiz.”

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195