Title of a News Article

OSB’nin su sorunu çözüldü

.

OSB’nin su sorunu çözüldü
banner206

Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan su sorunun çözülmesi noktasında önemli bir adım atıldı.

Yıllardır yılan hikayesine dönen defalarca yap boz seklinde inşaatı suren ancak bir türlü bitirilemeyen Organize Sanayi Bölgesine Su Getirme Projesi nihayet Vali İzzetin Küçük’ün gayretleriyle yeniden revize edilerek ihaleye çıkartıldı. OSB Yönetim kurulu üyelerinin gözetiminde yapılan ihaleye bu işe yatkın isale hatları yapım işinde uzman firmalar davet edildi. En uygun teklif veren firmayla sözleşme yapılması  ve 1 yıl içersinde işin teslim edilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

OSM Bölge Müdürü Oktay Yaşar, yaptığı açıklamada, “Organize Sanayi Bölgesi için hayati bir önem taşıyan bu projeyle OSB büyük bir nefes almış olacak. Su kullanımı sınır  noktasına dayandığından şu anki gelen su miktarı ancak  OSB’yi karşılamaktaydı.24 Km’yi kapsayan bu proje arıtma tesisinden başlayıp cevre yolundan, bölge trafiğin oradan Evren Sanayi ve Haci Eyyupler’den geçerek Organize Sanayiye 500 lt/sn’lik bir su debisi sağlayacaktır. Ayrıca bu proje kapsamında civar köylerin beslenmesi, Besi OSB’ninde beslenmesi bu hattan olacağı icin büyük önem arz etmekteydi” dedi.

OSB’nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bu projenin ihalesini Vali Yardımcısı Uğur Sezer, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim İletmiş, Mithat Arhan, Mustafa Badıllı, OSB Bölge Müdürü Oktay Yaşar ve yardımcısı İrfan Al ile teklif veren firmalar katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2016, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195