Title of a News Article

Osman Gerem isyan etti...

Osman Gerem isyan etti...
banner206

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından 1992 yılından bu yana her Ramazan Ayında fakir ve yoksul ailelere yapılan ekmek yardımları bu yıl yapılamadı. İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, ekmek bekleyen bütün kardeşlerimizden özür diliyorum’ dedi.

Ramazan ayı öncesi Ankara, İstanbul, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Niğde, Kayseri ve Malatya gibi birçok ilden gelen yardımlar bu yıl kısıtlandı. 10 bine yakına fakir ve yoksul özellikle de Suriyeli ailelere yapılması planlanan ekmek yardımı, bu yıl yapılamadı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, bu konu hakkında yazılı bir açıklama da bulunarak; “bütün bu çalışmalarımız şehrimizin kimyasının bozulmaması ve insanlarımızın huzur içinde yaşaması içindir. Eğer biz bu insanları aç bırakırsak, aç kalan insanların işlediği suçlara ortak olma durumunda oluruz. Aç olan insandan her şey beklenir. İş işten geçmeden herkes elinden ne geliyorsa yapması lazım bugün ensar olma günüdür. Bahanelerin arkasına sığınma günü değildir, yarın geç olabilir…

Suriyeli Dr. Bir kardeşimiz şöyle fer yad ediyordu. “ey Müslümanlar, anladık silahınız yok. Ekmek nızdemi ? ekmeğinizi neden bizimle paylaşmıyorsunuz, çocuklarımızın açlıktan ölüyor doymadınız mı? Fer yad! Evet, fer yad arşi alayı titretir. Bir belde de bir insan açlıktan ölürse o belde sakinleri o kişinin katili olarak, Allah’ın huzuruna çağırılır. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. Diyen bir peygamberin ümmeti olarak bir kez daha herkesi ekmeğini paylaşmaya davet ediyor.” İfadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142