Title of a News Article

Oto alım satımlar için sayılı günler kaldı

Şanlıurfa kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan oto galericiler sitesini yeni yerine taşınması için esnafa ait birçok işlemi üstlenen Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın takdirini topladı. Büyükşehir Belediyesi, esnafın taşınmasının hemen ardından bölgede yıkım işlemlerine başlayacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, oto galericiler sitesini yeni yerine taşımak ve şehre nefes aldırmak için kooperatife ait birçok işlemi üstlenerek vatandaştan tam not aldı. Esnafla bir araya gelerek taşınma için gün sözü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın büyükşehir anlamında şehirleşmede gelişmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söylemişti.

Esnafın ekim ayı sonu için söz verdiği taşınma işlemi için Büyükşehir Belediyesi, yeni sitede alt yapı çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürürken, vatandaşlar da yaklaşımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Oto galericiler nedeniyle Cumhuriyet Caddesi'nin yoğun trafiğe maruz kaldığını ve yayalar için büyük tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, "Büyükşehir Belediyesi sayesinde hak ettiğimiz hizmetleri alıyoruz" diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR, YENİ GALERİCİLER SİTESİNDE ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Evren sanayi sitesinin karsısında yer alan çevre yolu batı bağlantı kavşağında yapım çalışmaları devam eden yeni oto galericiler sitesinde ŞUSKİ altyapıda, Fen İşleri Daire Başkanlığı asfalt ve Ulaşım Daire Başkanlığı ise kavşak işini sürdürüyor.

 

ESNAF, EKİM AYI SONU İÇİN SÖZ VERMİŞTİ

Başkan Nihat Çiftçi, nisan ayı sonlarında esnafla yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşen sorumluluğun üstesinde bir yük aldıklarını belirtirken, esnafsa ekim ayın sonunda tamamen taşınacakları yönünde söz vermişti. Toplantıda söz alan kooperatif başkanları yeni sitedeki inşaat sözleşmesinin ekim ayı sonuna göre imzalandığını ve buna rağmen işlemlerin fiziksel gelişimini birebir takip edeceklerini söylemişlerdi.

 

VATANDAŞLARDAN BÜYÜKŞEHİR'E TAM NOT

Oto galericiler sitesinin şehir merkezinden taşınmasının yerinde bir karar olduğunu belirten vatandaşlar da, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Vatandaşlar, "Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile galericiler sitesi yeni yerine taşındığı zaman Cumhuriyet Caddesi'nde büyük bir rahatlama olacaktır. Şu an buradan geçilmiyor. Güzergah yayalar için büyük tehlike oluşturuyor" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2016, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195