Title of a News Article

Otogarda Baykuş dönemi başladı...

Otogarda Baykuş dönemi başladı...
banner206
Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Derneği, yeni başkanını seçti. Altı yılın ardından tekrar Başkanlık koltuğuna oturan Abdulkadir Baykuş, “Bayrağı eski başkanımızdan devraldık ve sektörümüz için neresi hayırlıysa oraya taşıyacağız” dedi.
Pandemi sürecinin ardından normalleşme adımlarının atıldığı günlerde sektör mensupları sezon için çalışmalarına devam ediyor. Otobüslerin çalışmaya başladığı hafta seçime giden Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Derneği’nde yeni başkan Abdulkadir Baykuş oldu.

“Fuat Altun önemli faaliyetler yürüttü”
Seçimin ardından gazetemize konuşan Başkan Baykuş, eski Başkan Fuat Altun’a teşekkürlerini ileterek, “Kendisi sektörümüzün önemli bir ismidir ve derneğimiz içinde de önemli faaliyetler yürütmüştür. Bu bir bayrak yarışı, hepimiz bayrağı daha da ileriye götürmek için çalışan koşucularız. Biz bayrağı Sayın Altun’dan devraldık. Şimdi de sektörümüz için hayırlı olan yer neresiyse oraya taşıyacağız. Sektör mensuplarımızın menfaati için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Önümüzü görebilecek durumda değiliz”
Sektörün içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Baykuş, “Şu anda bütün dünyada büyük bir belirsizlik hâkim. Ülkemizde normale dönme adımları atıldı ancak henüz önümüzü görebilecek bir durumda değiliz maalesef. Hepimiz can derdine düştük, Allah bütün insanlığa önce can sağlığı versin zaten ilk derdimiz o. Bu koşullar altında kimse ticaret düşünmedi ve seferlerimize uzun bir süre ara vererek evlerimize kapandık. Şimdi tekrar normale dönmeye çalışıyoruz, sağlık tedbirlerinden taviz vermeden çalışmaya başladık. Ancak tekrar söylüyorum henüz önümüzü görebilecek durumda değiliz. Bu sezonun nasıl geçeceğine dair hiçbir ön görümüz yok maalesef” diye konuştu.

“İkinci dalga korkusu yatırım yaptırmıyor”
Normal şartlar altında, bu dönemde bölge esnafının yatırım ve planlamalarını yapmış olması gerektiğini de hatırlatan Baykuş şunları ekledi: “Şu an kimse yatırım yapmadı ve açıkçası yapmaya da korkuyor. İkinci dalga korkusu bizi harekete geçiremiyor maalesef. Normalde Mayıs ayında turizm bölgelerine mevsimlik işçileri taşırdık ancak boş geçirdik o ayları. Turizm bölgeleri hala hareketlenmedi ve insanlar seyahat edemedi o bölgelere. Yasakların kalkmasıyla ilk hareketliliği bölgemizde terhisi bekleyen Mehmetçiklerimiz oluşturdu. Onları sağ salim ailelerine kavuşturduk, şimdi Kurban Bayramı’nı dört gözle bekliyoruz. Allah sonumuzu hayretsin diyerek temkinli davranmaktan başka çaremiz yok.”

TOFED’den Fuat Altun’a Teşekkür
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetimi, görevini Abdülkadir Baykuş’a teslim eden Fuat Altun’a, karayolu yolcu taşımacılığına sunduğu katkılar için teşekkür etti. TOFED’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “TOFED Şanlıurfa Otobüsçüler Derneği Başkanlığı görevini bugüne dek layıkıyla yürüten Sayın Fuat Altun’a, Şanlıurfa bölgesi başta olmak üzere Türkiye Karayolu Yolcu Taşımacılığına yaptığı değerli katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
AZİZ PETRUS
AZİZ PETRUS - 4 yıl Önce

HAYIRLI OLSUN.A.KADİR OKUL ARKADAŞIMIZDI.İNŞALLAH LAYIKIYLE BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELİR.NERDEYSE HAYATININ TAMAMI BU PİYASADAN GEÇTİ.TEKRARDAN HAYIRLI OLSUN

SIRADAKİ HABER

banner195