Title of a News Article

Özcan, Memitanlılardan ‘Evet’ sözü aldı

.

Özcan, Memitanlılardan ‘Evet’ sözü aldı
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. Halil Özcan, referandum çalışmaları kapsamında Memitanlı Aşiretine mensup Hadi Altun ve Zeynel Abidin Şebel’in ortak olarak Eyyübiye Çamlık Düğün Salonunda düzenlemiş olduğu mahalle toplantısına katıldı. Milletvekili Özcan, Memitanlıların da referandum oylamasında EVET oyu kullanacaklarını belirttiklerini söyledi.

16 Nisan’da yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında çalışmalarına aralıksız devam eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Halil Özcan, yapılan toplantıda vatandaşlara seslenerek 16 Nisan’da EVET demelerinin herkesin faydasına olacağını belirtti.

 

Anayasalar ya darbe zamanı, ya olağan üstü zamanlarda hazırlanmış

Salonda hemen herkes tek tek tokalaşarak selamlaşanAK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. Halil Özcan, “Osmanlıdan bu güne kadar 5 tane Anayasa yapılmış. Yapılan bütün Anayasalar ya darbe zamanı, ya olağan üstü zamanlarda hazırlanmış ve birileri sürekli bu ülkenin önünü kesmek için darbelerle vesayetçilerle, yargı darbeleriyle önünü kesmek için bir sistem / anayasa hazırlamışlar. Bütün siyasi partiler bütün seçimlerde Anayasa değişikliği vaadinde bulunurlar. Şu anda uymuş olduğumuz Anayasa 1980 darbesinin eseri ve Cumhurbaşkanı Kenan Evren idi. Daha önceki Anayasalarda ve bütün dünyada Cumhurbaşkanı her zaman sembolik bir makam olarak ülkenin ve Cumhuriyet’in bütününü temsil eder. Ancak 1982 Anayasasında yürütme yetkisi de verilmiş ve daha sonraki seçimlerde hep asker kökenli Cumhurbaşkanı getirilmek üzere hazırlanmış. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımız millet tarafından seçildikten sonra Bakanlar Kurulunu toplaması, bütün uygulamaları zaten millete karşı bir sorumluğu var. Uyguladığı yetkiler şu andaki mevcut Anayasada var. Kendisi Anayasayı çiğnemiyor. Ancak şu anda gerek Cumhurbaşkanımız gerek Başbakanımız aynı ekolden geldikleri için sorun yaşamamaktayız. Bu demek değildir ki, ileride sorunlar yaşamayacağız. 15 Temmuz’da gördük. Hepimiz dedik, darbeler zamanı geçti, hiçbirimizin aklının ucundan bile geçmedi. 15 Temmuz gibi kanlı bir darbeyle karşı karşıya kaldık. Ve bu arada MHP’li dostlarımıza da teşekkür ediyoruz bizi destekledikleri için. Tek başımıza 330 sayısını bulamayıp halk oylamasına gidemeyecektik. Ama Allah’a şükür bu milli duruşlarından dolayı onlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

Cenab-ı Hak sürekli bizi birlik ve beraberliğe davet ediyor

Yüz yıldır ilk defa böyle bir fırsat ele geçtiğini belirten Milletvekili Özcan, “Onun için bir iki partinin buna destek vermiş olması, Anaya değişikliği bu iki partiye yarayacak yada söyledikleri gibi parti yararına anlamına gelmiyor. İnanın bu partiler üstü, istiklalimiz için, istikbalimiz için, istikrarımız için, geleceğimiz için, ezanımız için, bayrağımız için. İnanın bu değişikliğe çok ihtiyacımız var. Şu anda İslam ümmetinin durumuna bakın. Nerede bir Müslüman varsa orada kan var, orada gözyaşı var. Alet olanlar İslam adına çıkmış, alet olmuşlardır. Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hak sürekli bizi birlik ve beraberliğe davet ediyor” diye konuştu. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. Halil Özcan, ayeti de okuyarak, 57 İslam ülkesi olduğunu, bunların darmadağın ve paramparça olduğunu, terör örgütlerine silahı verenlerinde Batı ülkeleri olduğunu ve küfürün tek millet olduğunu söyledi.

Memitanlı Aşiretine mensup Hadi Altun ve Zeynel Abidin Şebel’in ortak olarak düzenlemiş olduğu mahalle toplantısı Eyyübiye Çamlık Düğün Salonunda yapıldı. ToplantıyaAK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç.Dr. Halil Özcan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Cuma Ağaç, Cemil Çadak, Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halaf Kete’nin yanı sıra çok sayıda Muhtar ve Kanaat Önderleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195