Title of a News Article

Özgün baskı mezuniyet sergisi açıldı

Şanlıurfa’da, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Özgün Baskı Mezuniyet Sergisi’ açıldı.

Haber: Paşa BENZER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi salonunda açılan Özgün Baskı Mezuniyet Sergisinde 112 eserin sergilendiği öğrenilirken, 2 gün boyunca açık kalacağı bildirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Necla Tosmur, “Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim İş Öğretmenliği bölümü Özgün Baskı Ana Sanat Dalı öğrencilerinin mezuniyet sergisini bugün açıyoruz. 7 öğrencimiz mezun oluyor, 112 tane eser şuanda sergileniyor.” Dedi.

Öğretim Üyesi Tosmur, “Sergide bulunan eserler 3 farklı şekilde üretilmiş, 3 farklı teknikle üretilmiş eserler, monotip baskı, gravür baskı ve linölyum baskıdan oluşturmaktadır. Bir çeşit resim çoğaltma teknikleri bunlar. Belki çok halkımız buna alışkın değil ama resim çoğaltma tekniği ne oluyor diye, resim çoğaltma tekniği bir çeşit mühür, damga veya herhangi bir endüstriyel malzemenin üretiminde kullanılan bir yöntemle üretilen eserler. Sadece bizde kaygı, estetik bir kaygı var, sanatsal bir kaygımız var, bizde bunu sanatsal eserlere dönüştürdük. Bunun eğitimini veriyoruz, 3 yıl boyunca bu dalda öğrenciler yetiştirdim, mezun olmayı hak ettiler. Topluma öğretmen adayları olarak hazırladık onları önleri açık, şansları bol olsun.” Diye söyledi.

 

Tosmur: Sergi salonu sıkıntısı var

Şanlıurfa’da sergi salonu sıkıntısı olduğunun altını çizen Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Tosmur, “Sergimiz maalesef 2 gün açık kalacak. Şanlıurfa’da sergi salonu sıkıntısı olduğundan dolayı haliyle bahar ayı sergi mevsimi oluyor. Maalesef kısıtlı, 2 günle kısıtlı olacak.” Diye konuştu. Öte yandan sergi açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ümran Bilim’in yanı sıra, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, Gazi Liseliler Derneği Başkan Vekili Mehmet Kakaç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.  

 

Bu arada eserleri sergilenen öğrencilerin isimleri ise şu şekilde;

Esra Ağaç

Türkan Barut

Dilek Daydaş

Ayşe Kılıç

Ayşegül Koçyiğit

Hadice Sevdiren

Sibel Yumşak


















Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 19:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195