Title of a News Article

Öztürk, Urfa’da…

.

Öztürk,  Urfa’da…
banner206

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili alınan ve alınacak tedbirleri gözden geçirmek üzere Şanlıurfa’ya geldi. Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret eden Öztürk, daha sonra güvenlik toplantısı gerçekleştirdi. 


OSMAN KAYA
İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, bugün Diyarbakır’dan helikopterler Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu ve İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu tarafından karşılanan Öztürk, Şanlıurfa Valiliğine geçti. Burada şeref defterini imzalayan Öztürk, valilik makamına geçerek, Vali Güngör Azim Tuna’dan Şanlıurfa ile ilgili brifing aldı.

 

Güvenlik toplantısı yapıldı

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, daha sonra Vali Yardımcıları Tarık Açıkgöz, Ufuk Akıl, Fatih Çelikkaya, 13 ilçenin kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu ve İçişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Selami Yazıcı’nın katılımıyla güvenlik toplantısı düzenledi. Toplantı öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Öztürk, bölgeyi gezmelerinin temel amacının Referandum sürecinde alınan ve alınacak olan tedbirleri gözden geçirmek hem de güvenlikle ilgili yapmakta olduğukları büyük bir mücadele olduğunu belirterek, şunları kaydetti;

“Bu mücadelenin geldiği bir safha var ve bundan sonra da yapacağımız hedefleriz var. Bu hedefleri gerçekleştirmek için elimizdeki imkanlar nelerdir, eksiğimiz nerde var bunu tamamlamak, tespit etmek ve tamamlamak adına bir çalışma yapıyoruz. Bu bölgedeki illeri dolaştık. Bu yıl içerisinde ciddi bir terörle mücadelede bir safhaya geleceğimizi düşünüyoruz. Bunu sağlamak için her türlü çalışmayı ve tedbiri almış durumdayız. İnşallah 2017’nin sonunda bu gün konuştuğumuz terörle ilgili konuları konuşmuyor olacağız diye değerlendiriyorum. Bu konuyla ilgili irade orta yerde var zaten hem hükümetimiz hem de Valiliklerimiz, güvenlik bürokrasimiz bu konuda çok kararlı ve Urfa’da bunlardan bir tanesidir. Bu gün Urfa’dayız İnşallah buradaki durumu değerlendireceğiz ve ondan sonra da Bakanımıza raporlamada bulunacağım. Halkın bakış açısı ile bizim bakış açımız arasında bir fark yok. Halk teröre kesinlikle karşı ve öyleydi zaten şimdi çok kararlı bir şekilde yaptığımız mücadeleyi destekliyor. Büyük bir kararlılıkla bizim devletin yanında yer alıyor. Olması gereken de zaten bu, bundan şaşırtıcı bir durum yok. Geçmişten beri biz yöre halkımızın desteği olmamış olsaydı bu başarıları sağlayamazdık zaten. Ciddi manada teröre karşı bir duruş var ve bu her gün biraz daha netleşiyor. Ara sıra kafasında bir takım karışıklıklar olanlarda netleşiyor kafaları dolaysıyla hiçbir sorun yok ve bu konuda çok ideal bir durumdayız.”

Bu arada kentte bir dizi temaslarda bulunacak olan Öztürk’ün saat 17.00’de ise sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri ve aşiret liderleri ile bir araya geleceği öğrenildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2017, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142