Title of a News Article

Öztürkmen'den DEDAŞ'a çağrı

Öztürkmen'den DEDAŞ'a çağrı
banner206

Şanlıurfa’da önceki gün etkili olan dolu ve sağanak yağış hububata büyük zarar verdi.

Şanlıurfa’da önceki gün gündüz ve akşam saatlerinde etkili olan dolu ve sağanak yağıştan dolayı ekili tarım alanları zarar gördü. Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, önceki gün etkili olan yağışın en fazla hububata zarar verdiğini söyledi.

Öztürkmen, Urfastar’a yaptığı açıklamada, “İlimizdeki son yağışlar, hem hububata zarar verdi hem de hasat zamanını geciktirdi. Aynı zamanda bir kısım hububatın da yatmasına neden oldu” dedi. Bu yağışların pamuğa bir zararı ve faydası olmadığını da vurgulayan Öztürkmen, meyve bahçelerinde de bir sulama görevi gördüğünü ve Siverek ile Hilvan ilçelerinde de bazı ağaçların zarar gördüğünü söyledi.

 

DEDAŞ sulama fiyatlarını açıklamalı

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, DEDAŞ’a da çağrıda bulunarak, “Tarımsal sulamada kullanılacak elektrik fiyatları açıklanmalıdır. Şuanda çoğu çiftçi bu fiyatlar açıklanmadığından dolayı sulama yapmamaktadır. Bu nedenle DEDAŞ’ın hızlı bir şekilde tarımsal sulamada kullanılacak elektrik fiyatını açıklamasını bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195