Title of a News Article

Özyavuz'dan flaş açıklama

Özyavuz'dan flaş açıklama
banner206
 “Kimler MHP’yi Kürt düşmanı olarak ilan ediyorsa haindir alçaktır. 2019 yılının anahtarı Kürt seçmende. Sandıkta bu hainlere en iyi cevabı Kürt kardeşlerimiz verecektir ve MHP’yi Kürt düşmanı olarak gösteren kalleşlere bu oyundan ekmek çıkmayacaktır.”

MHP MYK Üyesi İbrahim Özyavuz MHP ve Ak Parti arasında gerçekleşecek olan Milli İttifak sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
2019 yılına yönelik hazırlanan Milli İttifak süreci ile ilgili Gazeteci Zeynep Ateş’in sorularını yanıtlayan MHP MYK Üyesi İbrahim Özyavuz konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ittifak açıklaması yapmasının ardından tartışmalar da başladı. Peki, AK Parti ile MHP neden ittifak yapıyor?

Hepimiz biliyoruz ki, Ülkemiz 15 Temmuz’da ciddi bir tehlike atlattı. Bu tehlikeden önce Ak Parti ve MHP kanadı kendi siyasi çizgilerinde yol alıyordu. Hatta birbirlerini sert ifadelerle eleştirdikleri de malumunuz. Ancak hain darbe girişimi taraflarda ve ülke genelinde bilinen tüm gerçekleri unutturdu. Şöyle ki; herkes durup bir kez daha düşündü ve atlatılan tehlikenin boyutunun Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü konusunda ciddi bir tehdit olduğu anlaşıldı. Türkiye’nin asıl meselesinin siyasi stratejiler değil de beka sorunu olduğuna karar verildi. Ve tam da bu noktada olması gereken karar alındı ve birlikte hareket etme gereği elzem halini aldı. Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır sözü her iki siyasi parti için de yeni dönemin düsturu oldu.

MYK Üyesisiniz, sık sık toplantılara katılıyorsunuz. Toplantılarda Parti tabanının tavrı ile ilgili nasıl bir değerlendirme çıktı? Parti tabanı Milli İttifak konusunda ne düşünüyor?

İki parti arasındaki ittifak kararı parti tabanı tarafından da memnuniyetle karşılandı. Teşkilatımızın genelinde ve tabanda Genel başkanımıza duyulan güven en üst seviyede olduğu için sorunun beka sorunu olduğuna kanaat getiren herkes bu ittifakı destekliyor. Bu anlamda hiçbir pürüzle karşılaşmadık. Bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberliğimiz sürecek.

İttifak nasıl yapılacak? Komisyondan çıkan sonuç nedir?

Milli İttifak Liderlerin görüşmesinin ardından karara bağlandı. Tarafların oluşturduğu komisyonlar oluşturulan ittifakın kanunlara nasıl yerleştirileceği konusunda çalışma yapıyorlardı. O çalışmalar da sonuçlandı. İttifak sağlanırsa birlikte hareket edilecek, sağlanmaması durumunda ise MHP’nin kaybedeceği bir şey yok. 15 Temmuzdan sonra takındığı tavrı sürdürerek bu tavrını seçim çalışmalarına da yansıtacak ve halk da zaten her olaya vakıf olduğundan her hangi bir sıkıntının yaşanması beklenmemeli. Her iki durumda da 15 Temmuzdan sonra MHP’nin tavrına halkın teveccühü büyük olacaktır. Bundan zerrece şüphemiz yoktur.

MHP Milli İttifak konusunda kendilerine gelen olumsuz tepkileri nasıl karşılıyor?
Özellikle son dönemde bazı siyasi partiler ve yine bazı gazetecilerle TV yorumcularının “saraydan kadro aldılar, partiyi kapattılar, anahtarı teslim ettiler” şeklindeki suçlamaları MHP’de nasıl karşılandı? Tüm bu suçlamalara tepkiniz ne oldu?

Gelen tepkiler hep aynı cümlelerden oluşuyor. Bizler Devletin bekası ülkenin refah ve huzurunu esas aldığımızdan eleştirilere çok da kulak asmıyoruz. Çünkü iddia edilenlerin hepsi dedikodu ve iftiradan ibaret. Terörü desteklemekten hicap duymayanların bu gibi suçlamalarla karşımıza çıkması beklenen bir durumdu. Onlara verilecek en güzel cevap Milli İttifaka evet demek ve Ülkemizin içerisinde bulunduğu duruma odaklanarak, memleketimizin ve milletimizin daha iyi şartlarda nasıl yaşayabileceğini garanti altına almaktır. Mutlaka ki olumsuz eleştiriler olacak, bunlar her ne kadar çirkin ve suçlayıcı ifadelerden oluşuyor olsa da açıklamaları yapan siyasiler gazeteciler ve benzeri konumda olanların olumsuz fikirleri bizler için yok hükmündedir.

CHP ve diğer bazı çevreler bu ittifaka neden karşı?

CHP FETÖ’nün sözcülüğüne soyundu. FETÖ’nün genel başkanımızın aleyhinde kullandığı ifadeleri sahiplendi ve karalama kampanyalarına her zaman devam etti. Sürekli algı yaparak Genel Başkanımıza olan güveni zedelemeye çalıştı ancak başaramadı. MHP tarihinde en yüksek oyu Mevcut genel başkanımız Devlet Bahçeli döneminde aldığı halde karalayarak yıpratılmaya çalışıldı. Ancak Genel Başkanımız ve ona güvenen teşkilat üyeleri tüm oyunları bertaraf etti.

Ülkü Ocakları’ndan Sn Bahçeli’ye ciddi bir destek geldi. Bu desteği bekliyor muydunuz?

MHP’nin gençlik kitlesi olarak değerlendirebileceğimiz ülkü ocakları geçmişten bu güne her zaman destekleyici olmuştur. Bu yeni bir duruş değildir. MHP ile ülkü ocakları arasında köklü bir bağ vardır. Ocak gençleri aynı zamanda, MHP çizgisinde aday yetiştiren okul gibidir. Yaklaşık 50 yıldır ‘ülkü ocaklarından diplomalı olmak’ diye övünç vesilesi olarak değerlendirilen bir tabir vardır. MHP’de görev yapan arkadaşlarımızın çoğu ülkü ocaklıdır. Ve deyim yerindeyse ilk siyasi terbiyeyi orada alır, memleket meselelerine bakış açısını orada kazanırlar. Yani ülkü ocaklarıyla olan bağımız sıradan bir bağ değildir, biz onlarız onlar bizdir her zaman.

Kürt kökenli vatandaşların olası ittifaktan tedirgin oldukları iddia ediliyor. Milli İttifak Kürt vatandaşlara zarar verir mi?

2019 yılı için planlanan Milli ittifakı çekemeyenler türlü türlü iftiralara başvuruyorlar. Art niyet taşıyan bu kişilerin Kürt vatandaşlarımızı düşündüğü falan da yok. Yalnızca tahrik etmeye dengeleri bozmaya yönelik tavır ve davranışlar içerisindeler. Milli ittifak kesinlikle Kürt vatandaşlarımızı kardeşlerimizi zora sokacak bir oluşum değildir. Olumlu gelişmelerden rahatsız olanların tasarladıkları haince planlardır. Bizler biriz bütünüz. Ayrımız gayrımız yok. Bu ve benzeri dedikodular MHP’yi Kürt düşmanı göstermeye çalışanların oyunudur.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ifadeleriyle;
“Biz ne kadar Türk’sek onlar da o kadar Türk’tür, onlar ne kadar Kürt’se biz de o kadar Kürd’üz. Kız alıp kız vermişiz, etle tırnak gibiyiz. Kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Biz onları herkesten fazla sever, düşünürüz. Onlar da Elhamdülillah Müslümandırlar, hepimiz aynı kıbleye secde ediyoruz, hepimiz aynı Peygamberin ümmetiyiz, aynı kutsal kitaba bağlıyız. ”

Dolayısıyla kimler MHP’yi Kürt düşmanı olarak ilan ediyorsa haindir alçaktır. 2019 yılının anahtarı Kürt seçmende olacaktır. Sandıkta bu hainlere en iyi cevabı Kürt kardeşlerimiz verecektir. Ve MHP’yi Kürt düşmanı olarak gösteren kalleşlere de bu oyundan ekmek çıkmayacaktır.

FETÖ ile mücadelede başarı sağlandı mı? Bu konuyu tam manasıyla çözmek mümkün olacak mı?
Tüm terör örgütleriyle olduğu gibi FETÖ ile de süren mücadele devam ediyor. Tek sıkıntı 40 yıldır devletin neredeyse her kademesine sızmış olmaları. Yani örgütün temizlenme süresinin uzun sürecek olması. Ancak kararlılıkla devam ettiği sürece bizlerin de yani MHP’nin de sonuna kadar destekleme sözü verdiği mücadele başarıyla sonuçlanacaktır. Birbirimizi uyararak ve destekleyerek sürdüreceğimiz bu mücadelede kararlılık çok büyük önem taşıyor. Taviz verilmediği ve kuru ile yaşın ayrıldığı bir mücadele sağlıklı sonuçlar verecektir.

Asikurtlar.com

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2018, 09:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kürt
Kürt - 6 yıl Önce

Türkiye nin sinirlarinda kürtler olmasin kim olursa olsun diyen akp mhp değil mi? Bundan daha büyük düşmanlik var mi yoksa aklimizla mi oynanmak isteniliyor. Kimin kim olduğu herkes az çok biliyor.

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142