Title of a News Article

Özyavuz gece yarısı çok sert konuştu...

MHP Şanlıurfa Milletvekili MKYK üyesi İbrahim Özyavuz, Şanlıurfa'nın bir çok sorununu gündeme getirdi ve barış Pınarı harekatının devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Urfa çiftçisi, kamplarda çalışan GÖÇ idaresi çalışanları ve turizmcilerin yaşadığı sorunları da dile getiren Özyavuz" Göbekli tepe için özel bir genel müdürlük ve TRT tarafından Urfa'nın kurtuluş filminin yapılmasını istedi"

2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi üzerine partisi adına söz alan Özyavuz TBMM'de ki konuşması Ak parti ve MHP sıralarında sık sık alkış aldı. 

Suriye'den gelen mültecilerin barınma, güvenlik ve genel hizmetlerden faydalanabilmesi için Göç İdaresi tarafından alınan işçiler bazı kampların kapatılmasıyla geçici olarak çeşitli illere gönderildigini konuşmasının başında ifade eden MHP Şanlıurfa Milletvekili MKYK üyesi İbrahim Özyavuz " Urfa'dan gönderilen bu kardeşlerimizin aile yapısı, maaş ve genel hakları göz önüne alındığında farklı bir ilde yaşamlarını sürdürmeleri imkânsızdır. Başka illere gönderilen Göç İdaresi çalışanlarının Urfa'ya gönderilmesi, aile bütünlüklerinin korunması gerekmektedir. Bu konuda çalışma yapılarak Urfalı kardeşlerimin mağduriyeti önlenmelidir. "dedi.

Barış Pınarı harekatının Akçakale ilçesinde mağduriyet oluşturduğunu da dile getiren Özyavuz,
" Ülkemizin güney sınırının güvenliğinin sağlanması için yapılan Barış Pınarı Harekâtı sonrası Akçakale ve Ceylânpınar ilçelerimizde bulunan gümrük kapıları sınır ticareti açısından çok önemlidir. Bahse konu gümrük kapılarının açılması için gerekli çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanıp bir an önce bitirilmesi Türkmen şehrim Şanlıurfa'm ve ülkem adına çok büyük bir kazanç sağlayacaktır. Sınır ticareti yapacak vatandaşlarımız arasında kesinlikle ayrımcılık yapılmamalı, ihraç ve ithal edilecek ürünlerle ilgili kritere uyan bütün firmalara izin verilmelidir." Dedi. Milletvekili Özyavuz meclisteki konuşmasında şunları kaydetti
"3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu'na göre, her yıl 1 milyon hektar arazinin tapulaştırılması gerekmektedir. Bu bağlamda yapılan çalışmalar neticesinde, hâlen 20 milyon dekar arazinin köyler arası sınır ya da araziler arası sınır adı altında kullanılmadığı tespit edilmiştir. Bu da Türkiye ekonomisinde yıllık 17 milyar kayba neden olmaktadır. İvedilikle bu arazilerin toplulaştırılması yapılıp atıl durumdan tarım yapılabilecek duruma getirilmesi gerekmektedir. Tarımda çiftçilerimiz tarafından kullanılan mazot miktarı yaklaşık olarak 4,5 milyar litredir. Buna karşılık, tarımda kullanılan mazota verilen destek mazota ödenen bedelin yüzde 5'ine tekabül etmektedir. Ayrıca, çiftçilerimizin gübreye ödediği bedelin yaklaşık yüzde 18'i destekleme olarak geri ödenmektedir. Bu nedenle, mazotla ÖTV ve KDV, gübrede de KDV düşürülmeli ve bu kapsamda çiftçilerimize verilen destek arttırılmalıdır.
Seçim bölgem Şanlıurfa'da Harran, Akçakale ve Ceylanpınar'da bulunan yaklaşık 3 bin aileye senet karşılığı toprak dağıtılmıştı. Bu vatandaşlar arazi taksitlerini ödeyemedikleri için icralık olmuşlardır. Bu arazi borçları için yeni yapılandırma mağduriyeti önleyecektir. Ayrıca, bu araziler üzerindeki şerh kaldırılarak kredi kullanma yetkisi de verilmelidir.
Tarım sulamalarında kullanılan enerji dolayısıyla birikmiş elektrik borçlarının yeniden yapılandırılması ve düzenleme sonucu taksitlerin çiftçilerimizin ödeyebileceği makul seviyelere çekilmesi gerekmektedir.
Yine önemli bir konu, İstanbul'da turizm seyahat acenteleri, TÜRSAB belgesi, Ulaştırma Bakanlığı D2 yetki belgesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan yol güzergâh belgesiyle çalışmaktadırlar. Büyükşehir Belediyesi bu belgeyi vermediği için araçlar bağlanmakta ve turistler yol ortasında bırakılmaktadır. Bu uygulama, turizmi baltalamakta ve acenteleri mağdur etmektedir. Bu konuda TÜRSAB Derneğinin taleplerinin karşılanması ve bu sorunun çözülmesi gerekmektedir.
Sayın milletvekilleri, Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü münasebetiyle TRT imkânlarıyla bir Urfa Kurtuluş belgesel filmi çekilmesi Urfalılara bir kurtuluş bayramı hediyesi olacaktır. İlgili talebin yerine getirilmesi Şanlıurfalıların beklentisidir.
Ayrıca, dünyanın ilk yerleşim bölgesi ve insanlık tarihinin sıfır noktası olduğu bilinen Göbeklitepe'nin tanıtımı için özel bir genel müdürlük kurulması insanlığa ve ülkemize çok büyük bir hizmet olacaktır.
Bölgeyi ve etnik yapısını en iyi bilen milletvekili olarak Barış Pınarı Harekâtı'nın devam etmesi gerektiğini ve binlerce Türkmen, Kürt ve Arap kardeşimizi göçe zorlayan YPG ve PKK unsurlarının bölgeden temizlenerek mazlumların yanında olmaya devam edeceğimizi bütün dünyaya göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle 2020 bütçesinin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019, 10:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
MEHMET olgun
MEHMET olgun - 4 yıl Önce

Beyle miletin vekili olmall

SIRADAKİ HABER

banner195