Title of a News Article

Parklarda ücretsiz internet dönemi başladı

.

Parklarda ücretsiz internet dönemi başladı
banner206

Şanlıurfa’daki bir ilçe belediyesi bir ilke imza atarak halka açık parklarda ücretsiz kablosuz internet projesi başlattı.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde bulunan İbrahim Tatlıses Parkı'nda hizmete sunulan ücretsiz internet uygulamasıyla vatandaşlar, parkta otururken cep telefonu ya da bilgisayar kullanarak internet ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabiliyor.

Parka giderek uygulamayı yerinde inceleyen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Bilgi İşlem Birimi tarafından teknik alt yapısı oluşturulan sistemi vatandaşlara tanıttı. Baydilli, yanında getirdiği tablet bilgisayarıyla bağlanarak ücretsiz internete ilk girişini kendisi yaptı.

Uygulama hakkında bilgi veren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, “İbrahim Tatlıses Parkı'mızda wifi alanı oluşturarak ücretsiz internet bağlantısı sağlamış olduk. Buradaki amacımız öğrencilerin gelip parkta otururken internetten faydalanmaları ve derslerini takip etmeleridir. İnternet arttık gençlerin olmazsa olmazı. Bu teknolojinin faydalı bir şekilde kullanılması için tavsiyelerde bulunacağız ve onlara önayak olacağız. Hedefimiz, ilçemizdeki tüm parklarımızda bu sistemi hayata geçirmektir” diye konuştu.

SİSTEM SMS ÜZERİNDEN AÇILIYOR

Ücretsiz internetten faydalanmak isteyenler yanlarında götürdükleri telefon, bilgisayar ve benzeri cihazlardan wifi bölümünü açarak Karaköprü Belediyesine ait ağa girip SMS şifresiyle sisteme kayıt olabilecek. Alınacak şifreyle günün herhangi bir zamanında ücretsiz internet kullanımının mümkün olacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2016, 14:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 8 yıl Önce

BUNLAR HİZMET DEĞİL LÜTFEN BELEDİYE OLARAK ESAS GÖREVE DÖNÜN

SIRADAKİ HABER

banner195