Title of a News Article

Paydaş Ailesinin mutlu günü

Paydaş Ailesinin mutlu günü
banner206

 Eski İçişleri Bakanı Abdülkdir Aksu'nun yeğeninin düğününde dolarlar havada uçuştu.

Abdülkadir Aksu'nun yeğeni Azize Aksu (26), CHP Şanlıurfa eski İl Başkanı Halil Paydaş'ın oğlu müteahhit Murat Paydaş(28) ile görkemli bir düğün merasimi ile evlendi. Törene, Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanı sıra Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, tiyatro sanatçısı olan eşi Serap Sağlar, CHP'li Muğla Milletvekili Nurettin Demir, AK Parti'li eski milletvekilleri Sabahattin Cevheri, Faruk Bayrak katıldı.

Şanılurfa eski Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından çiftin nikahı kıyılırken, çiftin şahitleri eski bakanlar Abdülkadir Aksu, Fikri Sağlar, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve eski vekiller oldu. Evlilik cüzdanını çifte teslim eden Bakan Aksu, eski esprisi yaptı. Sabahattin Cevheri ve Faruk Bayar'ın isimlerini milletvekili olarak sayan Aksu, eski milletvekili olduğunu hatırlatmaları üzerine, "eski, eskimeyen. Faruk kabul ediyor musun eskiyi" diye sordu. Bayar'ın ise "sen de eskiyeceksin" cevabı üzerine kahkaha atan Aksu, düğün sahiplerinin de desteği ile "Her şeyin eskisi iyidir. Doğru" diye konuştu.

 

MUTLULUĞUN FORMÜLÜ

Aksu, "Bizler hukuki tanıklık, sizler ise gönül tanıklığı yaptınız. Allah hayırlı uğurlu etsin" diyerek konuşmasını sürdürdü. Çifte nasihatte bulunan Aksu, evlilikte mutluluğun formülünü açıkladı. Formulün 3S olduğunu söyleyen Aksu, "Evliliğin 3 sırrı var. Ben 3S diyorum. Bunlar da sevgi, saygı ve sabır. Birbinizi seveceksiniz, bugün nasıl seviyorsanız, hep öyle devam edeceksiniz. Birbirinize karşılıklı saygı duyacaksınız. Ve sabır edeceksiniz. Şimdiki gençler, bir şey duydu mu hemen alevleniyorlar. Aman Allah'ım. Alevlenmeyeceksiniz, sabır edeceksiniz. Bu 3 prensibi uygularsanız, mutlu olursunuz, mesut olursunuz" dedi. Aksu, çocuk konusunun söylenmediği sorulması üzerine çiftin Diyarbakır ve Şanlıurfalı olduğuna dikkat çekerek, "Çocuk sayısını demeye gerek yok. En az 5 çocuk olacaktır" diye konuştu Daha sonra mikrofonu alan Eski Bakan Sağlar ise "Aksu, 5 çocuk dedi ama ben yetiştirebilecekleri kadar ve bu ülkeye hizmet edebilecek kadar çocuk doğurmalarını diliyorum. Onların kaç çocuk doğuracaklarına, nasıl doğuracaklarına karışmak istemiyorum. Bunun hesabını da kitabını da kendileri yapacaktır. Mutluluklar diliyorum" dedi.

 

SAĞLAR'DAN ‘BAŞBAKAN' ESPRİSİ

Aksu, konuşmaların ardından evlilik cüzdanını teslim etti. Damada dönüp konuşan Aksu, "Cüzdanı beraber alacaksınız ama Azize saklayacak. Sen kaybedersin" dedi. Bu arada devreye giren Sağlar, "Evin reisi zaten kadındır her zaman. Hiçbir zaman erkek olamadı, evin reisi" diye konuştu. Bu arada gelen "Kadın, evin içişleri bakanı değil mi?" sorusu üzerine Sağlar, "Evet. Hatta İçişleri değil, başbakandır" esprisini yaptı.

Aksu'nun evlilik cüzdanını teslim etmesinin ardından halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Çiftin dans ettiği düğünde dolarlar havada uçuştu. Halay çekip, dans eden gelin ve damadın yanı sıra tiyatrocu eşi ile dans eden eski Bakan Sağlar da, dolar yağmuruna tutuldu. Etrafa saçılan dolarlar, sanatçılar tarafından toplandı. Çifte kilolarca ağırlığında altın takı takıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142