Title of a News Article

Peki 17 Mayıs'tan sonra ne olacak

Peki 17 Mayıs'tan sonra ne olacak
banner206

Tüm Türkiye 17 Mayıs'ta sona erecek tam kapanma sonrası neler olacağını konuşurken, Başkentten alınan bilgilere göre kısıtlamalar 3 aşamada kaldırılacak. Eğitimin okullarda devam etmesi, kuaför ve avukatlık gibi yerlerin açılması ve restoranla kafelerin tedbirli bir şekilde müşteri kabul etmeye başlaması planlamalarının konuşulduğu Ankara gündeminden Türkiye'ye yansıyan herhangi bir resmi açıklamada şimdilik netleşmiyor.

Hürriyet'tin haberine göre Bakanlığın beklentisi, 'tam kapanma' sürecinde hastane başvuruları ve günlük vaka sayısın da gözle görülür düşüş olması. 17 Mayıs'tan sonra birinci aşamada okulların açılması ve sınavların yapılması planlanıyor. İkinci aşamada, tek dükkan olarak tanımlanan kuaför, avukatlık bürosu ve küçük esnaf mekânlarının açılabileceği ifade ediliyor. Üçüncü aşamada kafe ve restoranların masa sınırlaması ve dış mekân şartıyla açılması bekleniyor.

Öte yandan uzmanlar, 17 Mayıs'tan hemen sonra tam kapanmada uygulanan yasakların bir anda kaldırılmayacağı görüşünde. Hafta sonu ve akşam saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasının süreceği ifade ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195