Title of a News Article

Peşmergelerin masraflarını Ankara karşıladı

.

Peşmergelerin masraflarını Ankara karşıladı
banner206
 Dışişleri, yaralanan 60 Peşmergenin Ankara'da tedavisine başlandığı ve yaralıların tüm ulaşım ve tedavi masraflarının Türkiye tarafından karşılandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ta IŞİD ile çıkan çatışmalarda yaralanan 60 Peşmergenin, Türkiye'ye getirilerek tedavilerinin yapılması ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yaralıların tüm ulaşım ve tedavi masrafları ülkemizce karşılanmaktadır." denildi.

 

"YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDULAR"

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "IKBY makamları, Ağustos ayında Erbil'de kain diplomatik misyonlara IŞİD'le mücadelede ağır yaralanan ve Irak'ta tedavi imkanı bulunmayan IKBY güvenlik kuvvetleri mensuplarının tedavisi için yardım çağrısında bulunmuştur.

 

"60 YARALI TÜRKİYE'YE GETİRİLMİŞTİR"

Ülkemizin IKBY ile ilişkileri ve IŞİD'le mücadeleye atfettiği önem çerçevesinde, sözkonusu yardım çağrısına olumlu yanıt verilmesi uygun bulunmuştur. Bu kapsamda, IŞİD'le mücadelede yaralan 60 IKBY güvenlik kuvveti mensubu refakatçileriyle birlikte Türkiye'ye getirilmiştir.

 

"TÜM ULAŞIM VE TEDAVİ MASRAFLARI ÜLKEMİZCE KARŞILANMAKTADIR"

Söz konusu yaralıların tedavilerine Ankara'daki kamu hastanelerinde başlanmıştır. Yaralıların tüm ulaşım ve tedavi masrafları ülkemizce karşılanmaktadır. Terörün her türlüsüne karşı yürütmekte olduğumuz yoğun mücadele ile bölgemizde barış ve istikrarın tesisi için sarfettiğimiz çaba çerçevesinde, uluslararası ve bölgesel aktörlerle gerek askeri, gerek insani alanda işbirliğimiz kesintisiz sürdürülecektir."

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195