Title of a News Article

Pilot olmanın şartları açıklandı...

.

Pilot olmanın şartları açıklandı...
banner206
 Pilot ihtiyacı nedeniyle bu yıl Hava Harp Okulu’nun ara sınıflarına öğrenci alınacak. Milli Savunma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, ayrıca üniversitelerin pilotaj bölümlerinden mezun olanlar da pilot adayı subay olarak Hava Kuvvetleri’nde istihdam edilecek. Bu arada Nisan ayında SOLOTÜRK görevinden ayrılan Hava Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt, Hava Harp Okulu’nda filo komutanlığı görevine atandı.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında OHAL kararları çerçevesinde Hava Kuvvetleri’nden çok sayıda pilot subayın ilişkisi kesilmişti. Oluşabilecek pilot sıkıntısının aşılması için Hava Harp Okulu’na öğrenci alınmasına karar verildi.

Halen üniversitelerin havacılık ve uzay, pilotaj, makine, bilgisayar, yazılım, elektronik, endüstri mühendisliği ve alt bölümlerinde okuyan veya yurtdışında denkliği YÖK tarafından onaylı üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler Hava Harp Okulu’na 9-30 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurabilecek. Başvuruyla birlikte öğrenciler Hava Harp Okulu’nda sınav, mülakat, beden eğitimi ve sağlık muayenesinden geçecek. Bu öğrenciler 2 ve 3’üncü sınıflara alınacak.

Türk Hava Kuvvetlerine "Fakülte ve Yüksek Okullardan Pilot Olarak Mezun Olanlardan" "Pilot Subay Temini" yapılacak. 3-18 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek. Temel subay eğitiminin ardından adaylar pilotaj eğitimine tabi tutulacak.

 

SOLOTÜRK PİLOTU FİLO KOMUTANLIĞI’NA ATANDI

Geçtiğimiz Nisan ayında SOLOTÜRK görevinden ayrılan Hava Pilot Yüzbaşı Yusuf Kurt, Hava Harp Okulu’na tayin oldu. Filo komutanlığı görevine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın emri ile atanan Yüzbaşı Kurt, bu rütbede filo komutanlığına getirilen ilk subay oldu. Bu tayinin öğrencilerin motivasyonunun artması amacıyla yapıldığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2016, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142