Title of a News Article

Pınarbaşı kendi elleriyle Türk Bayrağı dağıttı

Pınarbaşı kendi elleriyle Türk Bayrağı dağıttı
banner206
 BİRECİK / Türk Silahlı Kuvvetleri’nce sınır ötesinde gerçekleştirilen “Zeytin Dalı Harekatı” devam ederken Şanlıurfa’nın Birecik İlçe Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla binlerce bayrak dağıttı. Başkan Pınarbaşı, “Millet olarak dayanışmaya her zamandan daha fazla ihtiyacımız var. Bugün herkes elele vermeli, birbirine destek olmalı” dedi. 
Başkan Pınarbaşı, ilçede esnaf esnaf gezerek gezerek, Türkiye’nin güney sınırlarını tehdit eden bölücü terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen Afrin operasyonunu anlatıyor. Türkiye’nin sınır ötesi operasyonu, o bölgede yaşayan ve terör tehdidi altındaki masum insanları koruma amaçlı gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Pınarbaşı, “Türkiye, tarihten gelen sorumluluğuyla Müslüman halkın güvenliğini sağlamak için bu harekatı gerçekleştiriyor” dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında; Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduğunu anlattığını kaydeden Başkan Pınarbaşı, “Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Türkiye bugüne kadar kendisine sığınan herkese kucak açmıştır. Bugün Birecik’te binlerce Suriyeli kardeşimiz  yaşıyor. Türkiye’de bu rakam 3,5 milyonu buluyor. Zeytin Dalı Harekatı oradaki masumların yarasına merhem olacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu. 
Esnafları tek tek tokalaşıp bayrak hediye eden Başkan Pınarbaşı, gösterilen duyarlılık için de teşekkür etti. Başkan Pınarbaşı, el uzatıp hal hatır sorduğu tüm ticaret erbabının Türk askerinin muzafferiyeti için dua ettiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini vurguladı. 
Havaların soğuk olmasına rağmen, haber bültenlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kararlı yürüyüşünün sürmesini sevinçle karşıladıklarını anlatan Başkan Pınarbaşı, “Mehmetçiğin terör örgütü PKK ve DEAŞ zulmünden insanları kurtarmasını gözyaşlarıyla izliyoruz. Zeytin Dalı Harekatı’nı kararlılıkla sürdüren Mehmetçiklerimizi Allah muzaffer eylesin, onlara güç ve kuvvet versin. Dualarımız her zaman onlarla” diye konuştu. 
Esnaflar ise Başkan Pınarbaşı’nın kendilerine hediye ettiği Türk bayrağını işyerlerine asarak teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195