Title of a News Article

PKK'lı Ramazan Beyazprinç Toprağa verildi

.

PKK'lı Ramazan Beyazprinç Toprağa verildi
banner206

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde  defnedilen PKK'lı Ramazan Beyazpirinç'in cenazesine Şanlıurfa milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan katıldı.

Yaklaşık 6 ay önce Van ilinde güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilen PKK'lı Ramazan Beyazpirinç Van ceza evinden Ankara'ya tedavi edilmek üzere kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Yakınları tarafından hastaneden alınan cenaze Siverek ilçesine getirildi. Siverek Belediyesine ait asli mezarlı morguna konulan cenaze öğle namazının ardından  asri  mezarlıkta defnedildi.

Ramazan Beyazpirinç'in cenazesine katılan Şanlıurfa milletvekili Dilek Öcalan şöyle dedi. "  Türkiye hükümeti tarafından durdurulan ve Türkiye'yi savaşa sürükleyen AKP iktidarına sormak istiyoruz, daha ne kadar kan dökerek kandan besleneceksiniz,  daha ne kadar insanları diri diri yakacaksınız, Kürt halk önderi sayın Abdullan Öcalan'ın eğer benim yanıma müzakere için gelecekseniz önce hasta tutsakların tedavisini ve tahliyesini yapacaksınız demişti. Düşmanlık yapmanın kardeşi kardeşe vurdurmanın kimseye faydası yok, tekrar demokratik  müzakerelere başlanmasının an be an zamanıdır, bu savaş bin yıl daha sürse sonuç olarak müzakere masasına  oturlarak çözülecektir, ne kadar öldürseniz ne kadar bitirdik deseniz de Kürt halkını öldürerek bitiremezsiniz,  bu günde bir adım dahi geri  atmadan bu  mücadeleye devam edeceğiz bunu herkesin bilmesini istiyoruz." Dedi.

Dilek Öcalan'ın ardından konuşan İbrahim Ayhan Kürtçe konuştu, cenazede toplanan kalabalığı selamlayan Ayhan, şehitler ölmez, onların canını verdiği bu mücadeleyi ileriye taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın dedi.

Mezarlıkta toplanan kalabalık sık sık slogan atarak intikam diye bağırdı.

Asri mezarlıkta defin işleminin ardından kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 16:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195