Title of a News Article

PKK'nın yeni taktiği Urfa'da ortaya çıktı

.

PKK'nın yeni taktiği Urfa'da ortaya çıktı
banner206
 Şanlıurfa’da geçtiğimiz gün çatışmada öldürülen, daha sonra 2008’deki Aktütün Karakolu’na düzenlenen saldırının planlayıcısı olduğu öğrenilen ‘Herekol’ kod adlı Cüneyt Aydar’ın (29) ölümüyle PKK’nın eylem yapabilmek için kılık değiştirerek batıdaki şehirlere sızmaya çalıştığı tespit edildi.
 
Şanlıurfa’daki olayda Cüneyt Aydar’ın çalınan lüks bir araçta arka sağ koltukta oturduğu, aracı bir şoförün kullandığı ve ‘Ülkücü’ bıyığı olarak bilinen şekilde bıyıklarını uzattığı tespit edildi.
 
Aile görüntüsü 
Takım elbise giyen Aydar’ın kontrol noktalarında ‘Ülkücü işadamı’ görüntüsü vermeye çalıştığı ifade edildi. Emniyet yetkilileri teröristlerin Şanlıurfa’yı geçip daha batıya gidebilmek için genelde çalıntı lüks araçlarla yanlarında bir kadın ile sevgili gibi seyahat ettiğini ya da çocuklu bir aile görüntüsü vererek toplu taşıma araçlarını kullandığını saptadı.
  


İki kez kapandan kaçtı 
Şanlıurfa’daki çatışmanın perde arkasındakiler de gün yüzüne çıktı. Olay günü canlı bomba taşıdığı ya da bomba yüklü olduğundan araç Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda polis güvenlik noktasında durdurulmak istendi. Ancak ‘dur’ ikazına uymayan araç önüne atılan kapanı geçerek kaçtı. Daha sonra ilerdeki ekipler tarafından kurulan ikinci kapanı da geçen aracın lastikleri patladı. Bu sırada arka koltuktaki Cüneyt Aydar, polislere ateş açınca etkisiz hale getirildi.
 
Aktütün’ün planlayıcısı 
Siirt nüfusuna kayıtlı 1987 doğumlu Cüneyt Aydar’ın PKK’ya 2003’de katıldığı, 2008’de 17 şehit verdiğimiz Aktütün karakoluna düzenlenen saldırının talimatını verip kendisinin de katıldığı öğrenildi. Emniyet yetkilileri Aydar’ın 2008’de bir köy korucusunu, 2009’da Yüksekova’da bir polis memurunu ve 2010’da yine Yüksekova’da bir uzman çavuşu şehit ettiğini tespit etti.  

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 08:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195