Title of a News Article

PKK'dan talimat

PKK'dan talimat
banner206

Terör örgütünün askeri kanadının, iletişime geçtiği bölge komutanları ve sorumlularına "serbest hareket" talimatı verdiği tespit edildi.

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güvenlik birimlerini hedef aldığı silahlı eylemler sürerken, istihbarat birimleri önemli tespitlere ulaştı. Terör örgütü unsurları arasındaki iletişimi çok yönlü olarak takip eden istihbarat birimleri, son dönemde art arda gerçekleştirilen kanlı eylemlerin arka planına yönelik bazı bulgular elde etti.

Son olarak Ağrı Doğubayazıt'ta Jandarma karakoluna yönelik 2 ton bomba yüklü traktörle gerçekleştirilen, 2 askerin şehit olduğu 31'inin de yaralandığı intihar saldırısı da dahil olmak üzere gerçekleştirilen eylemlerin, terör örgütünün bölge komutanları ve sorumlularınca verilen talimatlar üzerine yapıldığı belirlendi.

 

'SERBEST HAREKET EDİN'

PKK'nın önemli isimlerinden gelen "çözüm süreci bitmiştir" şeklindeki açıklamaların ardından, terör örgütünün askeri kanadının, iletişime geçtiği bölge komutanları ve sorumlularına "serbest hareket" talimatı verdiği tespit edildi. Bu kapsamda örgütün askeri kanadının bölge komutanlarına "serbest hareket edin, koşullar oluştuğunda eylem yapın" talimatını ilettiği istihbarat birimlerince takip edilen örgüt içi iletişime yansıdı.

 

HER BİR EYLEM İÇİN AYRI TALİMAT YOK

Bu doğrultuda örgüt yönetiminin ya da askeri kanat yönetiminin gerçekleştirilen her bir eylem için ayrı ayrı talimat vermediği ve eylemlerin bölgelerdeki PKK unsurlarınca "anlık/spontane" şekilde gerçekleştirildiği değerlendirildi. (Kaynak: Milliyet)

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2015, 23:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142