Title of a News Article

Proje ve çalışmalar için destek isteyecek

 Proje ve çalışmalar için destek isteyecek
banner206

Ankara dışında ilk kez Türkiye’nin farkı bir ilinde gerçekleştirilecek olan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısıyla, üç gün boyunca siyasetin kalbi Şanlıurfa’da atacak. Toplantı vesilesiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’ya gelecek olan başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Başbakan Yardımcıları ve Bakanlardan proje ve çalışmalar için destek isteyeceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra; Başbakan Yardımcıları, Bakanlar, 81 İlin AK Parti İl Başkanları, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Başkanlarının katılacağı toplantıyı AK Parti Genel Merkezi tarafından koordine ediliyor.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Şanlıurfa’ya gelişiyle ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa’da yapılacak olan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısıyla Şanlıurfa’ya yatırımlar ve kentin tanıtımı açısından büyük önem arz ettiğini söyledi.

 

Başbakan Davutoğlu’na teşekkür

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantılarının her ay farklı bir ilde ilkinin de Şanlıurfa’da yapılacak olmasının önemine değinen Başkan Celalettin Güvenç, ilk toplantı için Şanlıurfa’nın seçilmesinin şehri onore ettiğini belirterek, “Bunun için Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. Toplantılar hep Ankara’da, Genel Merkez’de yapılıyordu. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Merkez Karar ve Yürütme Kurulunda yaptığı istişareler sonunda, bundan sonra aylık toplantıların her ay bir başka ilde yapılmasına karar verdi. Bunun amacı elbette her ilimize moral ziyareti yapmak. O ilin sorunlarını dinlemek, tanıtımına katkı sağlamaktır” dedi. 

 

Toplantıyla Şanlıurfa’ya pozitif ayrımcılık

Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri Şanlıurfa’nın 600 civarında önemli konuğu ağırlayacağını ve neredeyse Bakanlar Kurulu’nun kentte toplanacağını söyleyen Başkan Güvenç, ““Bize de pozitif ayrımcılık yaparak: ‘Ankara dışındaki ilk toplantıyı Şanlıurfa’da yapacağım’ dedi. Müteşekkiriz. Üç gün boyunca Şanlıurfa olarak çok önemli misafirleri ağırlayacaklarını ifade eden Güvenç, “Misafirlerimiz ilçelerimizi ziyaret edecekler. Suruç’u, Akçakale’yi ve diğer ilçelerimizi ziyaret edecekler ve halkımızla beraber olacaklar. Bu fırsattan istifade ederek biz de mevcut hazırladığımız projelerin hükümetimiz tarafından desteklenmesi; pozitif ayrımcılığa tabi tutulması için gerekli görüşmeleri yapacağız, destek isteyeceğiz. Böyle önemli bir toplantı ve ziyaretini Şanlıurfa’da yapmaya karar verdiği ve bizi tercih ettiği için Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Önümüzdeki hafta Şanlıurfa’da çok önemli konukları ağırlayacağız hep beraber” şeklinde konuştu.

12 yıl boyunca her ay düzenlenen toplantıların AK Partinin kurumsal yapıya kavuşması adına önemine dikkat çeken Güvenç, AK Parti Kurucu Genel Başkanı Erdoğan’ın her toplantıya başkanlık yapmasının altını çizerek, “Toplantıların istisnasız her ay; İl Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı, Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Birinci Meclis Başkan Vekilleri, İl Gençlik Kolları Başkanı ve İl Kadın Kolları Başkanı hep beraber Ankara’da toplandılar. Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 12 yıl boyunca her ay bu toplantılara başkanlık yaptı. Sabah 11’den akşam saatlerine kadar herkesin talebi, sıkıntısı; ilinde, ilçesinde gördüğü sıkıntılar dinlendi. Bize de kısmet oldu seçimden sonraki toplantılara Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla katıldık” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195