Title of a News Article

Pusula fotoğrafları renkli mesaj veriyor

 Pusula fotoğrafları renkli mesaj veriyor
banner206
Cumhurbaşkanı daylarının söz konusu fotoğraflarda tercih ettikleri renklerin barındırdığı mesajları Renk Uzmanı Sebla Özyurt yorumladı.
10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş yarışacak.
Köşk'ün 12'nci sakinini belirlemek için ilk turu 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş yarışacak. Oy pusulasında ilk defa üç adayın vesikalık fotoğrafları da bulunacak. Adayların söz konusu fotoğraflarda tercih ettikleri renklerin barındırdığı mesajları Renk Uzmanı Sebla Özyurt yorumladı. 
İşte fotoğrafların kodları

BAŞBAKAN ERDOĞAN
Kırmızı kravat odak noktasıdır. “Bana odaklanın, bana güvenin ve bana konsantre olun. İddialıyım, kendime güveniyorum” anlamını taşıyor. Ancak kravat küçük bir unsur olduğu için orada bunu abartmayarak yapıyor.

EKMELEDDİN İHSANOĞLU
Lacivert-gri çizgili kravat, “Prensip sahibi bir insanım. Her şeye mesafeyle yaklaşıyorum. Hiç kimseden etkilenmem ve hiç kimsenin tesiri altında kalmam. Aynı zamanda disiplinliyim, eğitimliyim ve belirli çerçevede size hitap ediyorum.”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ
Mavi renk kravatla, “Huzur ve sükûnet istiyorum. Kavga gürültü istemiyorum. Sizlere kendimi doğru ifade ederek yansıtmak istiyorum” diyor. Kullanılan renkler, bilinçaltında önem verdiği değerler olduğunu gösterir. 
Kaynak: Ebru Karatosun/TÜRKİYE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195