Title of a News Article

PYD-ESAD çatışmasının sebebi belli oldu

.

PYD-ESAD çatışmasının sebebi belli oldu
banner206
Kamışlı'da sözde özerklik ilan eden PYD, buradaki petrol rezervlerine de hakim olmak isteyince, bu plan Esad'ın işine gelmemiş...
Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin Haseke'ye bağlı Kamışlı planı, Esad rejimiyle çıkarları çatışınca deşifre oldu. Önceki gün Esad askerleriyle YPG arasında çatışma patlak verdi. Çatışmalarda şu ana kadar 10 Esad askeri, 25 de YPG'li öldü. Çatışmaların nadir yaşandığı Kamışlı, Esad ile PYD arasında paylaşılmıştı.
 
 
PETROL REZERVLERİ 
Nusaybin'e teröristlerin sızdığı Kamışlı'da sözde özerklik ilan eden PYD hem buradaki önemli petrol rezervlerine hakim olmak hem de sınırdaki kritik bölgede hakimiyet kurmayı planladı. Ancak bu plan Esad'ın işine gelmeyince birlikte hareket eden iki grup karşı karşıya geldi.
 
 
40 ESAD ASKERİ TESLİM OLDU 
Reuters, dün en az 40 rejim askerinin, YPG'nin kontrolündeki Kamışlı'da teslim olduğunu bildirdi. Bir tanığın aktardığına göre dün öğlen saatlerinde teslim olan askerler, YPG'nin kontrolündeki hapishaneye koyuldu.
 
 
ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ 
Türkiye ile Suriye arasında bulunan 13 sınır kapısından sadece Kamışlı ve Kesab kapıları Esad güçlerinin kontrolünde bulunuyor. 
18 Nisan'da Nusaybin İlçesi'nde Kamışlı'ya geçmeye çalışan 2'si üst düzey 18 PKK'lı teröristin güvenlik güçleri tarafından öldürülmesinin ardından YPG'lilerin Kamışlı sınır kapısına yakın bölgedeki Esad'a saldırması da dikkat çekti.(Kaynak: Akşam)

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2016, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195