Title of a News Article

PYD Lideri'nin kardeşi Urfa'da konuştu

PYD Lideri'nin kardeşi Urfa'da konuştu
banner206

PYD Lideri Salih Müslim’in abisi Mustafa Müslim, Urfa’da konuştu; “Ben kardeşimi İslam’a davet ettim o beni dinlemedi,  başka yolu tercih etti. Müslümanların hepsi kardeştir” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile birlikte Kobanili kanaat önderleri ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıya PYD Lideri Salih Müslim’in abisi Mustafa Müslim’in konuşması damga vurdu. Türkiye’nin Kobani’den gelen Kürt halkına gösterdiği ev sahipliğinden dolayı minnettar olduklarını belirten Mustafa Müslim, “Kobanililer Urfa’da kendilerini garip hissetmediler, Urfa halkı ve Türkiye Cumhuriyeti evlerini ve kapılarını bizlere açtılar. Bugün Devletin Bakanı Faruk Çelik Bey bizleri çağırması hükümetin Kobanililere vermiş olduğu değerin bir göstergesidir” dedi. Müslim, Bakan Faruk Çelik’ten Kobanili meslek sahibi doktor, mühendis, öğretmen gibi vasıflı kişilerin kendi imkanlarıyla işyeri açmalarını ve desteklenmesine imkan sağlanmasını 10 Bin’e yakın Kobanili çocukların da eğitimlerine kavuşmaları konusunda çalışma yapılmasını istedi. Müslim, bir gazetecinin kardeşi ve PYD Lideri Salih Müslim’in kendisiyle farklı konuştuğunu sorması üzerine, “Evet doğrudur, Salih Müslim benim kardeşimdir. Demokratik bir dünyada yaşıyoruz, ben defalarca onun İslami yolda çalışmasını istedim. Ancak o farklı yolu tercihe tti. İnşallah o yoldan ayrılır” cevabını verdi.

Toplantıda konuşan Bakan Çelik ise, vasıflı Suriyelilere imkân sağlayacaklarını belirterek, “Şanlıurfa’da bölgemizde bulunan Suriyeli vasıflı işçiler çalışma imkânını buluyorlar. Her Şanlıurfa’ya gelişimde Suriyelilerle birlikte oluyorum, sorunlarını değerlendirmeye alıyoruz. Bugün Suriyeli kanaat önderleri ile bir araya geldik. Bazı talepleri oldu, bunu Bakanlar Kurulunda gündeme getireceğim. Özellikle vasıflı Suriyelileri değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra basına kapalı gerçekleşti.

Bu arada toplantıya Suriyeli Dr. Enver Abdullah, Dr. Şükrü Aba, Suriye İnsani yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ile bazı STK temsilcileri katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 18:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195