Title of a News Article

PYD'ye göz dağı...

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye sınırına sıfır noktada yer alan Adem Döğüşgen Hudut Karakoluna düzenlenen törenle 30 metrelik göndere Türk Bayrağı çekildi.

PYD'ye göz dağı...
banner206
Ceylanpınar Kaymakamlığı tarafından Suriye sınırına dev Türk bayrağı dikildi. İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe'nin girişimleri sonucu ilçenin genelinde görünür bir yerine 30 metre uzunluğunda direkli bayrak dikimi mehteran takımının gösterisi eşliğinde göklere çekildi.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Bayrak bir milletin istiklalini olduğu kadar istikbalini, kaderini ve talihini de temsil eder. Hilale kurban olmayı helal bilen bir milletiz. İbrahim’in milleti olarak Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla; SünnisiyleAlevisiyle ve daha nicesiyle bir hilal uğruna batan nice güneşlerimiz var. Yeri ancak gökler olan ay yıldızlı bayrağımızı, tam da bu noktada, Türkiye’nin Ortadoğu’ya açılan güney kapısı Ceylanpınarı’mızın göğünde dalgalandırmak; tamamen bu birlik ruhunun, heyecanının bir nişanesidir” ifadelerini kullandı. 

“İstiklalimizi temsil eden şanlı bayrağımız; ülkemize göç etmiş mazlumlar için güven ve huzuru temsil etmektedir” sözleriyle konuşmasına devam eden Vali Tuna: “Gölgende bana da yer ver diyen herkese bayrağımızın altında yer vardır. Çünkü bu bayrağın altındaki topraklarda Ensar ruhuyla kardeşlerine; sadece sınırlarını değil, gönül kapılarını da açan insanlar vardır. Ecdadından aldığı yönetim mirasıyla 2023 vizyonuna emin adımlarla ilerleyen, güçlü bir Türkiye vardır. Bugün Suriyeli kardeşlerimize reva görülen zulüm karşısında ve Ortadoğu’daki vahşet karşısında duruşumuz nettir: Zalimin hasmı, mazlumun hısmıyız. Yaralara merhem olmak ise, kardeşlik ve insanlık vazifemizdir. İşte tam da bu noktada, Ceylanpınar sınırımızda “şafaklar gibi” dalgalanacak bayrağımız, gönüller arasında sınır çizilemeyeceğinin de bir nişanesidir” dedi.

Konuşmasında Türkiye’nin kapısından huzur ve selametle girilen bir ülke olduğunu kaydederek devam eden Vali Tuna: “Misafirlerin başımızın üstünde yeri vardır; ancak hainlerin, istiklalimize kastedenlerin, bozgunculuk çıkaranların yeri ayaklarımızın altıdır. Hele Hz. İbrahim’in nazargâhı olan bu mübarek topraklarda Nemrutların ateşi, daima sönmeye mahkûmdur. Ortadoğu’ya açılan bu kapımızdan, aynı nazarla bakıyoruz. Yani hesabi değil, hasbi bakıyoruz. Dili, dini ne olursa olsun bu coğrafyada kader ve keder birliğimiz olan insanların kan ağlamasına asla seyirci kalamayız. Ecdadımızdan devraldığımız gönül mirasımız gereği kulların değil, yalnızca Allah’ın celalinden, gazabından korkar; ancak rükûda eğiliriz. Nitekim tarihe kaydedilen bu dik ve onurlu duruşumuz 15 Temmuz’da ve akabindeki süreçte yine kendini göstermiştir. Çünkü varlığına göz dikmiş alçaklara çiğnetilmeyecek, toprak diye basılıp geçilmeyecek, her karışı kanla sulanmış ve binlerce kefensiz şehitten miras kalmış, uğruna ölünecek ve dünyalara değişilmeyecek bu cennet vatan, bizimdir. Ve şehitleri ölmeyen bir değerler dünyası da bizimdir. 2053 ve 2071 vizyonlarından bahseden güçlü Türkiye olarak; karanlık planları -nerede olursa olsun- terör yuvalarında bozacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Haliliye Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle renklenen tören; dev bayrağın İstiklal Marşıyla birlikte göndere çekilmesiyle sona erdi. Törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte Kaymakam Ahmet Karatepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar, Ceylanpınar Belediye Başkan Vekili Aziz Demir, AK Parti Ceylanpınar İlçe Başkanı Ahmet Gültekin,  ve çok sayıda davetli katıldı. 







Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2017, 14:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kral Başkan
Kral Başkan - 7 yıl Önce

Terörler ne kadar korkmuşlardır şimdi!

vatandaş
vatandaş - 7 yıl Önce

bu gözdağından sonra pyd pılını pırtını toplar ve orayı terk eder .

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142