Title of a News Article

Rektör Mutlu, 7 yılın hesabını verdi

 Rektör Mutlu, 7 yılın hesabını verdi
banner206

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, göreve geldiği 2007 yılından bu yana üniversitede yaptığı çalışmalarını anlattı. 2007 Yılından itibaren Harran üniversitesinde kurulan fakülte ve yüksekokulları açıklayan Rektör Mutlu, önümüzdeki yıllarda da Veteriner Fakültesi, Odituryum, Sağlık Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesinin yapılacağının müjdesini verdi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, basın toplantısı düzenleyerek, görev yaptığı 7 yıl boyunca yaptığı çalışmaları açıkladı. Bu yıl rektörlük görevi sona erecek olan Mutlu, Harran Üniversitesi olarak 23. Yılı doldurduklarını belirten Mutlu, “

“Her ne kadar 5. Yüzyılda iyi bir üniversite vardıysa da ama Türkiye Cumhuriyeti ile 23. Yılımız. 1994 yılında bu kampusun temelleri atıldı. Gerek dışarıdan gelen konuklarımız gerekse de il dışından gelen konuklarımız ve öğrencilerimiz şimdiki Osman Bey Kampüsünden övgüyle bahsediyor. Biz tarihin ve medeniyetin başladığı yerden yükselen bilim ve kültür üniversitesi diyoruz. Çünkü bizim geçmişe dayanan, geçmişle içiçe olmuş, geçmişte birçok bilim adamını yetiştirmiş bir üniversitemiz var. Bilim ve sanatın gücüyle geleceği aydınlatan tarihsel bir ışık diyoruz. Çünkü GAP Projesiyle birlikte başta Ziraat, Veteriner, Tıp olmak üzere, Sosyal Bilimlerde, İktisat ve İlahiyat olmak üzere yeni atılımlar yaptık” dedi.

2007’de 7 olan fakülte sayısının 10’a, 1 olan yüksekokul sayısının 5’e, 9 olan araştırma ve uygulama merkezinin de 15’e yükseldiğini vurgulayan Mutlu, ayrıca bir de konservatuvar açtıklarını kaydetti. Mutlu, GAP yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği merkezi inşaatına başlandığını da sözlerine ekledi.

 

402 Proje hazırlandı 

2014 yılında desteklenen bilimsel araştırma ve geliştirme proje sayısının 402 olduğunu belirten Mutlu, bu projelere 5 Milyon 958 Bin 668 TL harcandığını ifade etti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarının, Türkiye Üniversite sıralamasında Harran Üniversitesi’nin 49’uncu olduğunu da dile getiren Prof. Dr. Mutlu, Osmanbey Kampüsü’nde yapımı devam eden 600 yataklı araştırma hastanesinin de Mart ayında hizmete gireceğini söyledi.

Açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mutlu, şehir merkezi ile Osmanbey Kampüsü arasında raylı sistem kurulması gerektiğini vurgu yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2015, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195