Title of a News Article

Ruha HD yayına başlıyor...

.

Ruha HD yayına başlıyor...
banner206
Ruha Tv Türkiye’de HD yayın yapan tek yerel kanal olacak. Gerekli çalışmalardan dolayı uydudan yayınına bir ay ara veriyor.

 
Ruha Tv Yönetim Kurulu Başkanı Ahin Güneş düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında Ruha Tv’nin HD yayına geçiş hazırlıkları hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Güneş, “Çalışmalar tamamlandığında Ruha Tv Türkiye’de HD yayın yapan tek yerel kanal olacak” dedi.

Ruha Tv olarak HD yayına geçeceklerini açıklayan Güneş, “Ancak HD yayına geçerken son bir ay içerisinde sistem değişikliğinden dolayı yayınımızda yer yer kesintilerin ve donmaların meydana gelmesinden dolayı izleyicilerimizden bize yoğun şekilde eleştiri aldık” şeklinde konuştu.

 

Türksat yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde yeni bir frekansın tahsis edileceğini belirten Güneş, “Frekansın tahsisi noktasında teknik bir takım sorunların yaşanması HD yayına geçişimizi doğal geciktiriyor. En son Türksat ile yaptığımız görüşmede bize Ağustos ayı içerisinde frekans tahsis edebileceklerini söylediler” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de bir ilki hayata geçireceklerini söyleyen Ahin Güneş, “Bizim bulunduğumuz platformda 15 televizyon var. Ancak bunların içerisinde HD yayın yapacak tek kanal Ruha Tv’dir. Türkiye’nin HD yayın yapacak olan ilk yerel televizyon kanalı olacağız”  şeklinde konuştu.

 

Güneş, HD yayın için gerekli alt yapı çalışmalarını tamamlamak, yayındaki donma ve kesintilerden dolayı uydu yayınlarına bir ay ara vereceklerini söyledi. Güneş, Toplumda oluşabilecek bir takım spekülasyonların önüne geçmek ve bunu izleyicilerimizle paylaşmak için sizlerle bu toplantıyı yaptık” diye konuştuk.

“Yayının olmayışının sebebi de Türksat’ın bize HD frekansı frekans kapasite tahsisinde o tarihte yapıyor olmasıdır” diyen Güneş, “Yayına devam edersek yine donmalardan ve kesilmelerden dolayı izleyici nezdinde itibarımızı zedeleyeceğini düşündüğümüz için böyle bir karar aldık” diye konuştu.

 

Ruha Tv’nin tamamen yayına ara vermeyeceğini söyleyen Güneş, “Ruha Tv uydu yayınına ara verdiği süreçte yayınlarına internet üzerinden olduğu gibi devam edecektir. Ruhatv.com sitemize girerek cep telefonundan, tabletten ve bilgisayardan izleyebilecekler. Bunun için ekstra bir program indirmeye gerek yoktur” diyerek konuşmasına son verdi.


Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195