Title of a News Article

Saatler ne zaman değişiyor?

Saatler ne zaman değişiyor?
banner206

 Gün ışığından daha fazla yararlanmak için saatler 1 saat ileri alınacak. Yaz saati uygulamasına ne zaman geçiliyor? Saatlerinizi 1 saat ileri almayı unutmayın. Yerel seçimler nedeni ile bu bu sene yaz saati uygulaması tarihi değişti. Yaz saati uygulamasına 30 Mart Pazar günü saat 03.00'te geçilmesi planlanırken yerel seçimler dolayısıyla bu tarih 31 Mart Pazartesi'ye alındı. Saatler 1 saat ileri alınacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bakanlar Kurulu’nun, vatandaşların seçim zamanında saat değişikliğinden etkilenmemesi için böyle bir karar aldığını belirterek, “Belki bir saatten dolayı herhangi bir partinin oy kaybına sebep olmaksızın bu gerçekleştirilmiş olacak” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Sekreteri Ömer Kavas, akıllı telefonların ve bilgisayarların dünyadaki diğer ülkelerle birlikte 1 gün önce ileri saat uygulamasına geçebileceğini ilişkin tartışmaları değerlendirdi.  

Kavas, Türkiye’de kullanılan akıllı telefon ve bilgisayarların yarın ileri saat uygulamasına geçmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2014, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195