Title of a News Article

Sade'den flaş açıklamalar...

Sade'den flaş açıklamalar...
banner206
TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, Uluslar arası komisyon başkanıyla birlikte, Şanlıurfa’ya yatırımcı çekmek için yurt dışı geziler düzenledi.

Gezi sonrası basın mensuplarıyla buluşan Sade, Şanlıurfa’ya yapılacak yatırımın önemine vurgu yaparak, “TÜMSİAD olarak sahaya inmeye karar verdik” diyerek, şöyle konuştu: “Irak’ın Musul kentine bir ziyaret gerçekleştirdik. Orada Ticaret Odasıyla işbirliği anlaşması yaptık. TÜMSİAD üyelerinin Irak’a yapacağı ihracatta onlar orada referans olacaklar, aynı şekilde onların yapacağı ihracatta bizler referans olacağız. Ticaretimizi sağlamlaştıracak şekilde anlaşmamızı yaptık. Irak’tan döndükten sonra Kuveyt, daha sonra da Katar’a giderek oradaki holdinglerle görüşmeler yaptık. Oradaki yatırımcıları Şanlıurfa’ya gelmeleri için ikna ettik. İş adamlarıyla yaptığımız görüşmelerde ülkemizi ve ilimizi tanıttık. Şanlıurfa’nın güvenli şehir olduğunu hatırlattık. 6 Bölge olan teşvik kapsamındaki alanlarda yatırım yapmalarını istedik. Şanlıurfa’nın sınır kapılarına yakın olduğunu, konum itibariyle ticarete elverişli olduğunu söyledik. Oradaki 3 büyük holdingden yatırım ve insani yardım sözü aldık.”

“TANKLA TOPLA YAPAMADIKLARINI EKONOMİYLE YAPMAK İSTİYORLAR”

Şanlıurfa’ya daha fazla yatırımcı getirme mücadelesinde olduklarını belirten Sade, iç ve dış güçlerin Türkiye’nin ekonomisini çökertmeye çalıştığını belirtti. Bu dış güçlere karşı atağa geçtiklerinin vurgusunu yapan Sade, “TÜMSİAD olarak, ülkemizin, ilimizin kalkınması için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Dış güçler ve iç mihraklar sürekli ülkemizi ekonomiyle vurmaya çalışıyor. Topla tankla yapamadıklarını, ekonomiyle yapmak istiyorlar. Ekonomimizle oynayarak ülkemizi hizaya getirmeye çalışıyorlar. İş insanlarımızın dik duruşu ve Cumhurbaşkanımızın çabası sonucu, bunlar başarılı olamadılar” ifadelerini kullandı.

“5 FABRİKANIN İNŞAATI BİTME AŞAMASINA GELDİ”

2019 yılında Şanlıurfa’ya 5 yatırımcı getirdiklerini ifade eden Sade, inşaatına başlanılan fabrikaların tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Yatırımcı çekme çalışmalarının devam edeceğini belirten Sade, “Uluslar arası komisyon başkanımızla birlikte Ortadoğu ülkelerinden Şanlıurfamıza yatırımcı getirmek için kendimize bir yol haritası çizdik. 2019 yılı içerisinde Şanlıurfa’ya 5 yatırımcıyı getirdik. Şuanda Organize Sanayi Bölgesinde 5 fabrikanın temeli atıldı ve bitme aşamasına geldi” diye konuştu. Sanliurfaolay.com

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2020, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195