Title of a News Article

Sadece korona olanlar değil...

Sadece korona olanlar değil...
banner206

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs karşısında, "Başlangıçtan daha zor durumdayız" derken, Bilim Kurulu giderek ağırlaşan tablo karşısında yeni tavsiye kararları aldı.

BİR NEVİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Buna göre, artık sadece Kovid-19 pozitif tanısı konanlar değil, temaslı olanlar da en az 1 hafta izole edilecek ve PCR testine tabi tutulacak. İzolasyonlarının 7 veya 8’inci günü uygulanacak testin sonucunun negatif çıkması ve semptomlarının da olmaması şartıyla bunların izolasyonlarına son verilecek. Vaka ve temaslı sayısının yüksekliği dikkate alındığında bu yolla aslında binlerce kişi için bir anlamda, "sokağa çıkma yasağı" uygulanmış olacak.

AKILLI BİLEKLİK DÖNEMİ

Bu arada karantina koşullarına uyum konusunda HES mobil uygulamasının açıklarını fark eden Sağlık Bakanlığı, "akıllı bileklik" formülünü devreye sokmaya hazırlanıyor. İzolasyon yani karantina koşullarına uyulup uyulmadığını denetleme imkanı tanıyan HES mobil uygulamasını indirmeyen ya da cep telefonunu evde bırakma gibi yollarla HES denetiminden kaçanlara karşı ise gelecek dönemde akıllı bileklik uygulaması devreye konulacak.

KAYNAK : Milliyet Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142