Title of a News Article

Sadık Sade'den flaş açıklamalar...

.

Sadık Sade'den flaş açıklamalar...
banner206

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, ‘Darbe Girişimi’ni bir terör olayı olarak nitelendirerek, “Bunu şer güçlerinin desteğini alan üç, beş çakal yaptı” dedi.

 

RÖPORTAJ:UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade oldu. Başkan Sade ile; 15 Temmuz’da meydana gelen ‘Darbe Girişimi’ ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu konuda çok sert mesajlar veren Sade, ‘Darbe Girişimi’ni yapanları ‘çakal’ olarak isimlendirdi. Eskiden darbelerin ülkedeki huzursuzluk ortamını ortadan kaldırılmak için yapıldığını savunan Sade, “Geçen hafta yapılan ‘Darbe Girişimi’ huzursuzluk çıkarmak için yapılmıştır” dedi.

 

“Kanımıza dokunuyor”

TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, ‘Darbe Girişimi’nin ardından yeniden gündeme gelen idam konusuna da destek verdi. Hükümetin ve milletvekillerinin bu konuyla ilgili alacakları karara destek vereceklerini vurgulayan Sade, “Benim vermiş olduğum vergiyle, asgari ücretten kesilen vergiyle vatan hainlerini cezaevinde beslemek bizim kanımıza dokunuyor” dedi.

Hükümet tarafından alınan OHAL kararına da olumlu bakan Sade, OHAL kararının kendilerini memnun etti.

 

İşte TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade ile gerçekleştirdiğimiz röportaj…

15 Temmuz Cuma akşamı Türkiye kötü bir gün yaşadı. TSK içindeki FETÖ’cü askerler ‘Darbe Girişimi’ oldu. Bu olaylı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman görülmemiş bir darbe. Hatta bu bir darbe değil, bu bir terör olayıdır. Bunu darbe olarak nitelendirmemiz lazım, bu bir terör olayıdır. Üç, beş çakalın şer güçlerinin de desteğiyle yapmış oldukları bir terör olayıdır. Türkiye’de 4 tane darbe olmuş, hiçbir darbede kesinlikle sivil vatandaşın üzerine darbe açılmamış, milletin iradesinin yansıdığı Meclis’te bomba atılmamış ve Cumhurbaşkanı’na yönelik suikast olmamıştır. Eskiden yapılan darbeler ülkedeki huzursuzluk ortamından dolayı darbe yapılırdı ama şuanda ülkemizin huzurunu kaçırmak için yapılıyor. Tabii ki buların amacı hükümeti ele geçirmek değil bunların amacı çok farklı. Bunların amacı Türkiye Cumhuriyetini ele geçirmek ve Türkiye Cumhuriyetinin ismini değiştirmektir. Dış ülkelerin de, FETÖ örgütünün de böyle bir planlaması vardı. Halkımızın desteğiyle, emniyet güçlerimizin olaya anında müdahale etmesi ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla elhamdullah bu pisliği kapımızdan attık. Tabi ki temkinli olmamız lazım, yine bizim meydanlarımızı dondurmamız lazım. 15 Temmuz’da ve sonrası Türkiye’de vatandaşlar bir tarih yazdı. Biz de TÜMSİAD olarak duyduğumuz andan itibaren Reis-i Cumhurbaşkanımızın, “Evinize dönün” çağrısı yapana kadar yönetim kurulumuzla beraber meydanlarda olacağız ve olmaya da devam edeceğiz.

 

Başkanım olay gevesi siz neredeydiniz, ‘Darbe Girişimi’ni duyduğunuzda ilk tepkiniz ne oldu?

O gece ben evdeydim, olayı televizyondan görür görmez dışarı çıkarak AK Parti’nin önüne geldim. Bu mesele sadece partinin meselesi değildir, ülke meselesidir. Biz partinin çağrısı üzerine oraya gittik ve orada konuşmalarımızı yaparak; Bu olayın darbe olmadığını ve bir terör olayı olduğunu dile getirdik. Bu olayların da bastırılacak güçte olduğunu beyan ettik. Çok şükür gece saat 12.00’den sonra darbeciler tek tek yakalanmaya başlandı ve gözaltına alındı, şuanda da operasyonlar devam ediyor.

 

‘Darbe Girişimi’ne Türkiye’nin tamamı karşı çıktı. Bu olay iş dünyasına nasıl yansıyacak?

Aslında terör olayından sonra Hükümetimizin almış olduğu OHAL kararı bizleri memnun etti. Bu karar aslında ülkemizin ekonomik olarak kalkınmasına bir vesile olacaktır. Çünkü artık  dış ülkelerde ülkemize yatırım yapacakların ülkemize güveni bir kat daha artmıştır. Demek ki; Türkiye’de artık darbe bile yapılamıyormuş, Türkiye Hükümet, her olaya hâkimdir, ülkede huzur vardır, huzursuzluk çıkaranların da zamanında kafasını koparabilecek güçtedir. İş dünyası olarak yatırımların artacağına inanıyoruz. Yabancı yatırımcılar da artı daha güvenli bir şekilde ülkemize gelip yatırım yapabileceklerdir.

 

Bu olayların ardından tekrardan idam konusu gündeme geldi, bununla ilgili sizin görüşleriniz nedir?

Vatan hainlerine idam cezası verilmesi lazım. Benim vermiş olduğum vergiyle, asgari ücretten kesilen vergiyle vatan hainlerini cezaevinde beslemek bizim kanımıza dokunuyor. Hükümetimiz var, seçmiş olduğumuz vekillerimiz var, bunlar uygun görürlerse biz de bunu destekleriz. Çünkü vatan haini hiçbir zaman affedilmez.

 

Fethullah Gülen’in ABD’den iadesi istendi, ABD malum şahsı Türkiye’ye iade eder mi?

Eğer kendi adamları değilse iade eder. Eğer iade de etmese demek ki yıllardır ülkemizin bunlardan çekmiş olduğu sıkıntılarda Amerika’nın da parmağı olduğu görülecektir.

 

Yeniden ‘Darbe Girişimi’ olabileceği söyleniyor. Böyle bir şey bekliyor musunuz ve son olarak neler söylemek istersiniz?

Devletimiz güçlüdür, hükümetimiz güçlüdür. Daha da önemlisi vatandaşımız yeri geldiği zaman sabaha kadar nöbette bekler. Yaşlı kadınlarımız ellerinde sopası ile sokaklarda bekler, yaşlı amcalarımız elinde asasıyla beraber sokağa çıkar. Ondan dolayı dünya devletleri de gördü ki; Türkiye’de yeniden Osmanlı’nın canlandığını ve bu saatten sonra Türkiye’de darbe yapmaya kimse yetinemeyecektir. Geçmiş yıllara bakıldığı zaman ülkemizde darbe yapılırdı ve siyasilerimiz şapkalarını alıp giderlerdi, artık son 14-15 yıla bakıldığında eski Türkiye kalmadı, Türkiye artık değişti. İçimizden çıkanlar artık ülkeyi yönetmeye başladı. Son olarak darbe girişimi  esnasında darbeye karşı gösterdikleri gayretten dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine, ilçe belediyelerine ve tüm milletimize teşekkür ediyorum.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195