Title of a News Article

Sağlık Bakanı’ndan Urfa’ya müjde

 Sağlık Bakanı’ndan Urfa’ya müjde
banner206

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şanlıurfa’da yapılması planlanan Bin 700 yataklı şehir hastanesinin ihale aşamasında olduğunu ve temelini 2015 yılının başında atmayı planladıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Abdulkerim Gök, Halil Özcan, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İ. Halil Mutlu, HRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Yeni ile birlikte Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, Sağlık Bakanlığı İletişim Daire Başkanı Osman Güzelgöz’ün de katıldığı toplantıda, Şanlıurfa’ya yapılması planlanan sağlık yatırımları konuşuldu.

Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa’daki sağlık yatırımları hakkında Sağlık Bakanı’na brifing verirken, Şanlıurfa’da yapılması planlanan 1700 yataklı şehir hastanesi, Osmanbey Kampusu’nde yapımı devam eden Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve diğer sağlık yatırımlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Müezzinoğlu, şehir hastanesinin ihale aşamasında olduğunu ve 2015 yılının başında temelini atmak için çalışma yaptıklarını belirterek, Urfa’da devam eden sağlık yatırımlarının tamamlanabilmesi için  de elinden geleni yapacağını kaydetti.

 

Gülpınar; Toplantı verimli geçti

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile yaptıkları toplantıyı Urfastar’a değerlendirdi. Toplantının Şanlıurfa açısından çok verimli geçtiğini dile getiren Gülpınar, “Bakanımız,  Urfa Şehir Hastanesinin temelinin 2015 yılının başında atılacağını söyledi. Ayrıca Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi inşaatının da tamamlanabilmesi için Kalkınma Bankalığı tarafından 57 Milyon bir kaynak aktarımı sağlandı. Bunun için anlaşma yapıldı. Urfa’da devam eden diğer sağlık yatırımlarının da tamamlanabilmesi için destek aldık. Bu sağlık yatırımları Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2014, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142